Kamerfracties kritisch op groeiende macht van NPO

Na de dubieuze nevenfunctie van Frans Klein staat de NPO weer negatief in het nieuws. Ditmaal gaat het om de groeiende macht van de overkoepelende NPO (lees NRC.nl). Het coördinerend orgaan lijkt steeds meer boven de omroeporganisaties te willen staan in plaats van op te komen voor hun belangen.

Veel landelijke politieke partijen reageren uiterst kritisch. SP stelde gisteren al Kamervragen. GroenLinks wil een onderzoek door het Commissariaat voor de Media in gang zetten, om te controleren of de wet wordt nageleefd op het punt van de autonomie van de omroepen.
Volgens de VVD zijn netmanagers en zenderidentiteiten echter “achterhaalde begrippen in een tijd dat mensen kijken via NPOStart, Netflix en YouTube”.

Update:
Na de SP heeft ook het CDA Kamervragen gesteld over de grote invloed van de NPO-netmanagers.

Bron: NRC

1 Comment

  1. Tijd dat het mes in die NPO organisatie wordt gezet, want dit loopt al jaren. Dat NRC artikel laat maar een deel zien van de realiteit. Die NPO-organisatie is verrot en slecht voor het publieke bestel. Door de angstcultuur durven omroeporganisaties niet fors in te grijpen, want het kan hun zendtijd en budget kosten. Hopelijk grijpt de politiek nu in.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*