Powned en WNL verdwijnen mogelijk van de buis

Minister Slob werkt aan nieuwe regels voor omroepen. Publieke omroeporganisaties moeten nu nog 150.000 leden hebben om in het bestel te blijven. Volgens bronnen zijn er straks nog maar 50.000 tot 75.000 betalende leden nodig. Voor Powned en WNL is dit lagere ledenaantal nog steeds een lastige kluif.

Powned heeft momenteel 25.000 betalende leden. Ook de andere aspirantomroepen hebben nog te weinig leden. WNL zit op 50.000 en HUMAN 68.000. 

Op het Binnenhof, maar ook het MediaPark zijn er zorgen om het voortbestaan van Powned en WNL. Deze ‘rechtse’ omroepen zijn volgens ingewijden belangrijk voor een pluriform omroepbestel.

WNL-directeur Bert Huisjes laat weten dat hij zo’n 50.000 leden heeft. Nieuwe leden binnenharken is moeilijk, zegt hij. “De NPO heeft een links imago. Een deel van onze achterban wil daar niet mee geassocieerd worden.”

Bron: De Gooi en Eemlander.

9 Comments

  1. Geen wonder als je dat wnl zondagsmorgens ziet… De spreekbuis van het kartel,en die Nieman met zn voorgekookte vragen.Tenenkrommend

  2. Het oude zuilensysteem werkt niet meer. Aan de andere kant: ik vind evenmin dat de internetgeneratie via online-activiteit het helemaal voor het zeggen moet krijgen. Een combinatieconstructie van ledenaantallen bij omroeporganisaties en (online)kijk- en luisteronderzoek (met zowel kwantitatieve als kwalitatieve indicatoren) lijkt me een mogelijkheid om de aanhang en relevantie van de diverse stromingen te peilen. Dat zou jaarlijks moeten gebeuren, maar criteria zouden wel ontleend dienen te worden aan gemiddelde uitslagen gedurende een periode van 3 tot 5 jaar. Op zich mogen WNL en POWNed van mij best blijven. Ik houd wel een beetje van dat “rechtse” geraaskal en soms hebben ze zelfs weleens een punt. Ik ben af en toe best teleurgesteld in mijn voormalige “linkse” opinieleiders. (“Links lullen, rechts vullen”). Ik geef de voorkeur aan: Onafhankelijk, Kritisch, Eerlijk & Empathisch, OKEE ??

    • Echte neutraliteit of objectiviteit bestaat niet. Het hoogst haalbare is periodieke intersubjectiviteit of consensus met ontwikkeling, aanpassing en verandering op langere termijn.

  3. De gehele publieke omroep opdoeken.laat de commerciele zenders maar alleen.deze kunnen d.m.v. advertenties en zonder subsidie ook overleven.scheelt de overheid een hoop geld.met die dik boven de Balkenende norm verdienende presentatoren.

    • Ja, lang leve de vrije jongens met de brutaalste en grootste bek. Die nemen natuurlijk ook maar genoegen met een minimumloon en onkostenvergoeding. Allemaal programma’s met een aandachtspanne van minder dan 10 minuten en de diepgang van een pannenkoek of spiegelei.

  4. Alleen commerciële zenders? Ieder uur zo’n 20 minuten allerlei (dikwijls stupide) reclames zitten bekijken. Dan ook nog ’s drie keer per uur laten zien welke bagger er allemaal nog meer te bekijken valt. Dat is pas prachtige tv… Ik moet er niet aan denken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*