Hilversum viert Koningsdag met 100 Jaar Radio-thema

Hilversum kiest voor Koningsdag en Koningsnacht het feestelijke jubileumthema van 100 jaar radio. In de Mediastad zijn op één na alle landelijke radiostations gevestigd. Van Radio 538 tot Sky Radio en de publieke radiozenders NPO radio 1, 2, 3FM, 4 en 5.

Op zaterdag 27 april opent burgemeester Pieter Broertjes om 10.30 uur officieel Koningsdag in het Dudokpark waar traditioneel de vele kinderactiviteiten zijn en je ook radioworkshops kunt volgen.  De radioworkshops worden geopend door burgemeester Pieter Broertjes en Radio dj Michiel Veenstra opent de radioworkshops. Veenstra heeft een eigen zender KINK en is bekend van radio 3FM. Veenstra werd vorig jaar verkozen tot de Online Radio Ambassadeur tijdens de Online Radio Awards.

Tijdens de feestelijke opening in circustent Bongo wordt Broertjes bijgestaan door de kinderburgemeester en kinderen van de kinderraad.  Dit keer daagt het Oranjeteam AM en FM het publiek en de leden van het college uit. Zij testen hen op hun kennis en kunde over radio. Wie weet het meeste van radio; wie kan er een echt hoorspel maken, en wie heeft de beste radiostem?

Radioworkshops
De hele dag lopen er razende reporters rond op de Vrijmarkt in het centrum, het Marktplein en de Groest. In het Dudokpark laten studenten van de Hogeschool InHolland zien hoe radiouitzendingen gemaakt worden. Iedereen mag ervaren hoe het is om radio DJ te zijn of iemand te interviewen. De radioworkshops worden zaterdag om 11.15 uur geopend door burgemeester Pieter Broertjes en radio dj Michiel Veenstra van KINK.  

Koningskermis & Dudokpark
Voor het eerst dit jaar staan alle attracties van de Koningskermis op het Marktplein. De vrijmarkt wordt traditioneel gehouden in het centrum en in het Dudokpark kunnen ouders met hun kinderen genieten van allerlei activiteiten. Er wordt geschminkt, er is een zweefmolen, er kan weer over de Raadhuisvijver gewandeld worden in grote plastic ballen, de brandweer staat paraat met de brandspuit en er zijn muzikale optredens van onder meer ‘de Gitaarleraar’ met zijn leerlingen.

Muziekpodia
Op Koningsnacht en ook op Koningsdag laat de horeca van zich horen. Bij de meeste horecagelegenheden zijn muziekpodia en op de Groest is er net als voorgaande jaren een groot buitenpodium. Vanaf 19.00 uur barst het feest los en klinkt tot 1.00 uur ’s nachts live muziek op de pleinen in Hilversum. Het Oranjegevoel kan gevierd worden voor jong en oud. De vele bands spelen ook op Koningsdag vanaf 12.00 uur live op de diverse muziekpodia.

Live uitzendingen
Voor ouderen in verzorgingshuizen en voor een ieder die op Koningsdag niet naar het centrum kan komen is Koningsdag de hele dag live te volgen via NH Gooi (Ziggo-kanaal 329), hilversum.nl en livehilversum.nl. Ook zijn de radioworkshops en interviews van de razende reporters via Koningsdag FM  te beluisteren op de radio. Het complete Oranjeprogramma is te vinden op livehilversum.nl, in de Hilversumse Oranjekrant en op de digitale schermen in de stad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*