Kamervragen over grote macht van NPO-netmanagers

De macht van de netmanagers van de NPO is de afgelopen jaren dermate toegenomen dat omroepen niet langer onafhankelijk keuzes kunnen maken over de vorm en inhoud van programma’s. Dat meldt NRC Handelsblad in een groot artikel met de titel ‘De macht van de netmanager reikt helemaal tot aan de presentator’. Tweede Kamerlid Peter Kwint (SP) ziet de toenemende macht van NPO-managers als onwenselijk en heeft daarom Kamervragen gesteld.

Kwint wil graag weten wat Minister Slob gaat doen om de beloftes van voorganger Sander Dekker, over het niet inperken van de zeggenschap van de omroepen over vorm en inhoud van programma’s, waar te maken.

Volgens het SP-fractielid is het onwenselijk dat de rollen van netmanager en directeur beiden door dezelfde persoon worden vervuld, waardoor de slager zijn eigen vlees keurt. Graat wil hij weten wat de Minister hier tegen gaan ondernemen.

Update: 
Na de SP heeft ook het CDA Kamervragen gesteld over de grote invloed van de NPO-netmanagers.

3 Comments

  1. Ik vind het ronduit schokkend. Innovatie is binnen de publieke omroep ook gecentraliseerd richting de NPO. Eind deze zomer trekken ze ook de laatste radiostudios naar zich toe. NPO zou er voor de omroeporganisaties moeten zijn in plaats van baasje spelen. De omroepbazen mogen overigens ook wel wat harder op tafel slaan om de belangen van hun omroeporganisatie te waarborgen..

  2. We kunnen aan het huidige omroepbestel wel blijven sleutelen, maar iedere mediakenner weet dat het niet bestand is tegen de veranderde digitale mediaconsumptie.

1 Trackback / Pingback

  1. Peter Kwint (SP): “De maat rond de NPO-salarisconstructies is nu vol” - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*