Michiel Veenstra wil met KINK op de FM

In 2022 lopen de huidige FM-licenties af. Landelijke commerciële zenders met een FM-frequentie willen dat de overheid die termijn verlengt, doorat ze economische schade hebben door de coronacrisis. Michiel Veenstra wil echter dat er alsnog een veiling komt.

Veenstra: ‘KINK is voor een spoedige herverdeling: op inhoudelijke criteria met een financieel bod of desnoods via een veiling. Het gaat met onze huidige distributie op DAB+ en online kanalen goed, maar de realiteit is dat nog steeds meer dan 50 procent van de doelgroep luistert via FM. Dat zal de komende vijf jaar ook nog wel zo blijven. Die omslag duurt voor ons te lang. Dat is de belangrijkste economische reden om op FM te komen.’

Bron: Adformatie.nl

2 Comments

  1. Veenstra moet dan maar eens flink lobbyen in de 2e Kamer, want daar lijkt een meerderheid voor een zgn noodverlenging, vanwege corona natuurlijk. Na sept 2022 (dan pas!) zou er nog 3 jaar bij moeten, zodat de Talpa’s nog wat omzet kunnen maken.

    Of het een veiling wordt in 22 is de vraag, daar studeert een Adviescommissie (Don) op. Ik zou me maar melden Michiel.
    Overigens was er in 2003 een kanaal voor jullie gereserveerd, waar nu Slam op zit (en ID&T) bijna onderuit is gegaan) Het nieuwe muziek kavel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*