Witte anjers voor ruim 200.000 lezers van MAX Magazine

Alle lezers van MAX Magazine, zowel abonnees als in de losse verkoop, krijgen deze week een gratis witte anjer bij hun MAX Magazine. Dit ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag, die op zaterdag 27 juni plaatsvindt. Door de coronacrisis zal dit in een andere vorm plaatsvinden dan gepland stond. In plaats van het defilé en een evenement op het Malieveld, worden de veteranen geëerd met een muzikaal programma in de Ridderzaal waarvan de NOS verslag doet. 

Hoofdredacteur MAX Magazine Peter Contant: “MAX Magazine is een belangrijke schakel geworden in het uitdragen van de boodschap van Veteranendag. Net als voorgaande jaren bieden we in een totale oplage van meer dan 200.000 aan onze abonnees en losse lezers de witte anjer gratis aan. In het magazine staan we via twee persoonlijke portretten van jonge veteranen stil bij het mooie, maar moeilijke werk van Nederlandse militairen bij vredesmissies.”

MAX-directeur Jan Slagter: “Dit jaar ziet Veteranendag er door de coronacrisis anders uit. Met het verstrekken van de witte anjer bieden we mensen de gelegenheid om op afstand hun waardering te uiten voor alle veteranen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de vrede.” 

Op de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 27 juni worden veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede. Sinds 2005 geven wij in Nederland door het dragen van een witte anjer uiting aan onze waardering voor de veteranen. Traditioneel kan de anjerspeld vanaf één week voorafgaande aan de Veteranendag tot en met de Veteranendag worden gedragen. Een ander draagmoment is tijdens een regionale of lokale viering van Veteranendag buiten deze periode. De NOS zendt deze speciale editie van Veteranendag uit op zaterdag 27 juni, om 12.45 uur op NPO 1 en om 19.15 uur op NPO 2.

Lees ook de column van Jan Slagter op MAX Vandaag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*