Beeld en Geluid museum opent tijdelijk deuren voor publiek

Gebouw blijft toegankelijk voor verschillende activiteiten.

Vanaf 2 september opent het museum van Beeld en Geluid tijdelijk zijn deuren voor bezoekers. Tot en met 25 oktober 2020 kan publiek een laatste bezoek brengen aan het huidige museum, voordat wordt gestart met een grootse verbouwing. Het nieuwe mediamuseum opent medio 2022 zijn deuren. Het gebouw van Beeld en Geluid blijft toegankelijk als archief, evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. 

‘De belangrijkste overweging om in september en oktober een laatste keer open te gaan is dat het museum de kern is waar ons publiek, maar ook vele collega’s, partners, vrijwilligers en leveranciers hun bed voor uitkomen. Twaalf jaar Experience laat je niet als een nachtkaars uitgaan,’ aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. 

Van 2 september tot en met 25 oktober 2020 gelden aangepaste openingstijden en moeten kaarten gereserveerd worden. Tickets zijn vanaf medio juli te reserveren. Kijk voor meer informatie op www.beeldengeluid.nl


Nieuw museum Beeld en Geluid
Beeld en Geluid bouwt aan een actueel en uniek mediamuseum waarin de bezoeker op een onvergetelijke manier gaat beleven hoe media toen, nu en straks werken. Het wordt het eerste museum ter wereld dat zich continu aanpast aan handelingen van de bezoeker aan de hand van slimme technologie en big data. Op deze manier draagt Beeld en Geluid bij aan een mediawijzere samenleving.

7 Comments

 1. Nu nog meer aandacht, geld en mensen op het digitaliseren van het hele archief zodat al die programma’s, films, series en fragmenten eindelijk eens toegankelijk word voor iedereen. Voor iedereen, op elk moment en waar dan ook. Dit in plaats van dat het allemaal maar ligt te liggen in het archief en alleen Eppo van Nispen er overal mooie sier mee kan maken.

 2. @Juul Ja daar heb ik van gehoord. Dit gesprek hebben we wel eens gevoerd. Een van de weinige dingen waar we het niet eens worden. Jij vindt dat rechten verhaal terecht omdat dit nu eenmaal ooit zo bedacht is en nooit anders is geweest.

  Ik vind dat het rechten verhaal alleen op gaat als iemand met eigen middelen met een cd, liedje, verhaal, film etc. heeft gemaakt.

  Dat is met de meeste programma’s uit het archief niet het geval. Deze zijn voor het overgrote deel met publiek geld gemaakt en horen dus voor iedereen toegankelijk te zijn. Dat iemand ooit heeft bedacht dat dit niet zo moet zijn wil nog niet zeggen dat dit juist is.

  • @Michel: waarom zou alles maar voor iedereen op elk moment en waar dan ook beschikbaar móeten zijn? Zodat er nog meer extremisten op oud beeldmateriaal kunnen springen en roepen “Oh dat was met de wijsheid van nu toen helemaal incorrect, dat kon niet, dus laten we die personen nú veroordelen”? Nee bedankt. Hou het lekker bij je videobandjes, voor mij betreft mogen die archieven wel dicht blijven.

 3. @Twan Wat vergezocht en lijkt me geen reden om het niet vrij te geven binnen Nederland. Jij vindt dat het niet hoeft maar ik wel. Houd jij het lekker bij je videobandjes. Dat archief moet en zal open gaan voor iedereen in Nederland! Dat had het altijd al moeten zijn.

  • @Michel Nee, hou jíj het lekker bij je videobandjes. Meer zei ik niet. Wel erg heftig als je daar moderators op afstuurt en de reactie nog weet te laten verwijderen ook. Bijzonder.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*