Michiel Veenstra (KINK): “De luistercijfers laten zien hoe groot de behoefte is aan een serieus alternatief radiostation waar muziek voorop staat”

Vandaag heeft de Stichting Nationaal Luisteronderzoek de luistercijfers over de periode januari-februari 2020 gepubliceerd. Hierin is voor het eerst het alternatieve rockradiostation KINK opgenomen.

KINK is de eerste nieuwe toetreder sinds de oprichting van het NLO in 2012. Uit de rapportage blijkt dat KINK een marktaandeel heeft van 0,4% in 10+ en een marktaandeel van 0,9% in de belangrijke doelgroep 20-49.

Programmadirecteur Michiel Veenstra: “We zijn heel blij met onze eerste cijfers, die goed laten zien hoeveel mensen het radiostation in de eerste 13 maanden van het bestaan al hebben weten te vinden. Gezien onze beperkte distributiekanalen van alleen online en DAB+, is dit een prachtig resultaat. Het laat heel duidelijk zien hoe groot de behoefte is aan een serieus alternatief radiostation waar muziek voorop staat. Gesterkt door deze mooie cijfers zijn we nog gemotiveerder om de gesprekken aan te gaan over additionele FM-distributie per 1 september 2021. De potentie voor dit station is er, dat is overduidelijk”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*