Menig tv-programma maakt in deze crisis een noodstop

Verschillende grote titels zijn flink uitgekleed, voor onbepaalde tijd uitgesteld of zelfs helemaal afgeblazen.

Net5 werd nog maar kort geleden opgefrist door Linda de Mol en haar team. Het vlaggenschip ’Ladies Night’ strandde vorige week echter op de woeste baren van de coronacrisis. Althans, dat is de officiële verklaring. Gezien de magere kijkcijfers is het de vraag of het programma van Merel Westrik een derde kans krijgt van eigenaar Talpa Network.

De zomercliffhanger is het moment waar de fans van ’Goede tijden, slechte tijden’ jaarlijks naar uitkijken. Dit jaar moeten ze vrezen voor een anticlimax. Nu er niet meer gefilmd kan worden, zijn de afleveringen op 28 mei namelijk op. RTL 4 en EndemolShine houden, begrijpelijkerwijs, de lippen stijf op elkaar over de manier waarop het seizoen dit jaar vroegtijdig eindigt.

De jaarlijkse zomerhit ’We zijn er bijna!’ lijkt er al op te zitten voordat de grote reis is begonnen. Omroep MAX en Martine van Os zouden immers wel gek zijn als ze met een groep ouderen een gezellige rondreis gingen maken in Europa. Het kijkcijferkanon op NPO 1 is weliswaar formeel nog niet afgeblazen, maar de opnames zijn door de situatie wel hoogst onzeker geworden.

’The Voice Kids’ duurt dit jaar een stuk langer dan anders. Eigenlijk zou de finale plaatsvinden op 1 mei. Inmiddels is die uitgesteld naar de eerste week van juni, maar zelfs dat is niet in steen gebeiteld. RTL zegt de richtlijnen van het RIVM te volgen. Bijkomend probleem: coach Anouk zit al bijna een maand vast in een vakantieresort nabij Marrakesh. Gelukkig konden de shows uitgesmeerd worden, zodat er geen gat valt tussen de halve finales en de finale.

Waar de talkshows ’Op1’ en ’Jinek’ een oplossing hebben gevonden om dagelijks uit te kunnen zenden, zijn twee nieuwe praatprogamma’s op de lange baan geschoven. Zowel ’Gordon & Patty’ (SBS6) als ’Dit is mijn keus’ (RTL 5, met Eddy Zoey) kan niet zonder publiek en komt derhalve voorlopig niet op de buis.

’Met het mes op tafel’ bleek gelukkig wél met een kleine ingreep te redden. Nou ja, klein… De speltafel is vergroot om de aanwezigen op afstand van elkaar te zetten. Iedereen draagt handschoenen en het geld wordt ’opgehaald’ met een lange stok en een bakje eraan. Publiek is er niet meer bij, barvrouw Mylou Frencken en pianist Klaas van Dijk wel. Voorlopig kan het spelprogramma probleemloos doorgaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*