Meer non-stop muziek bij Radio Veronica

60 jaar na de start van Radio Veronica zet Talpa flink het mes in de radiozender. John de Mol heeft direct bij het begin van de coronacrisis al gemeld dat hij met ‘draconische maatregelen’ bij Talpa zal ingrijpen. Vooral bij Radio Veronica is de reorganisatie in volle gang. 

Bij de zender vertrok al eerder zenderbaas Florent Luyckx en begin dit weekend liet Maurice Verschuuren weten dat hij ook moet vertrekken. Een groter deel van de weekendprogrammering van Radio Veronica wordt omgezet in non-stop muziek. 

Radio dj Jasper de Vries meldt via social media: ‘Niets is zo veranderlijk als het leven van een freelancer en zeker ook als radio deejay. Helaas moet ik vanwege bezuinigingen rondom het coronavirus stoppen met mijn weekendprogramma  en ook als muzieksamensteller bij Radio Veronica Mag ik zeggen dat ik hiervan baal? Ja, dat mag ik zeggen. Maar gelukkig gaat de deur nog niet helemaal op slot voor mij bij Veronica. Vanaf 3 mei mag ik tijdelijk de lekkerste classics draaien op zondagochtend in Goud van Oud en ik zal te horen blijven als invalkracht. Ondertussen gaat deze vrije jongen eens hard nadenken over de toekomst en kijken wat er op het radiopad komt.”

6 Comments

 1. Wat een oplossing! Zo gaat het nooit meer wat worden natuurlijk.
  Op de zender van Veronica had Talpa al lang wat anders moeten doen.
  Deze zender zit veel te veel in het vaarwater van Radio 10.

  De naam Veronica zou Talpa eigenlijk moeten verbinden aan 538 en/of Radio 10 en ook aan SBS6. Veronica is lang een sterk merk geweest en dat kan het weer worden. Dan moet je er wel op een goede manier gebruik van maken. Veronica zoals het was in de jaren 80/99 vertaald naar nu op de radio, tv, online, blad en in het land kan echt wat worden als je het goed doet. Maar blijven aanmodderen met SBS6, NET5 etc. zoals het al jaren gaat zal nooit wat worden. John de Mol gooi niet je personeel eruit maar ga snijden in het veel te grote aantal baasjes en managers. Neem zelf samen met Paul Römer de leiding over de radio en tv zenders en ga werken met Veronica als hoofdmerk.

 2. Of maak van Veronica een 60-70 zender en wijk eens af van het 20-49 regime. Dat kan zonder al te veel kannibalisme van R10.

  • @Ruud Dat zou ook kunnen. Wel moet er een van de tv zenders met de zelfde naam en zelfde look en feel aan gekoppeld kunnen worden. Dit geld voor alle radio en tv zenders die onder Talpa vallen. Anders gaat het nooit niets worden.

 3. Meer non-stop muziek? Gekke titel
  😃 Alleen zaterdag en zondag na 21 uur, da’s toch niet zo erg. Zondagochtend is nu non-stop maar gaat gepresenteerd worden.

  Verder is het een trieste situatie. Andere eigenaar is misschien een oplossing? Dan kan vol de concurrentie aangegaan worden met 2 en 10.

  En wat vindt Patrick Kicken van de Hollandse Legends van vandaag? 😊
  Totaal afwijkend van wat je normaal wil uitstralen met je zender..?!

1 Trackback / Pingback

 1. Meer non-stop muziek bij Radio Veronica – dxradio.de

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*