Mediastad krijgt mediaplein


De Hilversumse gemeenteraad heeft woensdagavond besloten de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van Mediaplein Kerkbrink in het centrum van de mediastad.


Bibliotheek Hilversum, Museum Hilversum en Beeld en Geluid starten vanaf de herfstvakantie met tal van partners aan programmering op en rond de Kerkbrink. In deze proeftuin wordt het concept Mediaplein komende tijd getoetst en verder uitgewerkt. 

Parallel hieraan gaat het consortium aan de slag met een finaal investeringsvoorstel en een schetsontwerp voor de Kerkbrink in Hilversum. Buiten het Mediapark wil de gemeente met dit initiatief de media-industrie een prominentere plek geven in de mediastad.

4 Comments

  • Hilversum is een gemeente Rink, met ruim 90.000 inwoners, dus draagt het met recht de naam (media)stad en is het geen dorp.

   70 jaar televisie, wat is mijn hoogtepunt als kijker geweest?

   De avondvullende uitvaartdienst van André Hazes in de ArenA in 2004. Geweldige live-tv met veel emoties en muziek, er was de BN’er-elite, maar ook de gewone Hazes-fans zaten massaal op de tribunes. De nog jonge kinderen Dreetje en Roxanne en de weduwe in rouw en zwart Rachel. Drama en tragedie. Heerlijke muziek met Kleine jongen door Trijntje Oosterhuis en met als hoogtepunt Zij gelooft in mij door Xander de Buisonjé. En allemaal meezingen! Ik hield het niet droog op de bank voor de buis met een hapje en een drankje en voor André – op weg naar de hemel – stond er naast zijn kist zijn bvo’tje, zijn Biertje Voor Onderweg …

   (Hilversum bij Bussum)

 1. Dirk,

  Hilversum is op geen enkele manier een stad. Ook niet volgens de niet-officiële normen uit de 20e of 21e eeuw (waarbij men toch minimaal 100.000 inwoners aanhoudt). Of ga jij Amstelveen en Drachten nu ook allebei een stad noemen?

  • Er zijn geen definities of normen meer van stad of dorp, Rink. Stadsrechten zijn iets uit de middeleeuwen en worden al sinds de 19e eeuw niet meer gebruikt om aan te duiden of een gemeente een stad is. Discussies over dit onderwerp zijn anno 2021 niks meer dan borreltafelpraat dat doet denken aan gemekker over de vraag of een specifieke kleur nou groen of blauw is: het is volkomen zinloos.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*