Edwin Diergaarde al 15 jaar de stem van Ik Vertrek

Edwin Diergaarde, Radio 10 DJ en dé stem van het programma ‘Ik Vertrek’, is te gast in een nieuwe aflevering van de podcast ‘De Broadcast’. Podcast hosts Patrick en Peter praten uitgebreid met Edwin over zijn radio loopbaan. Maar ook over zijn werk als voice-over, onder andere bij het populaire programma ‘Ik Vertrek’. De aflevering is vanaf vandaag te beluisteren via de bekende podcastaanbieders en via www.debroadcast.nl. Edwin begon zijn carrière bij Power FM en ging daarna naar Radio 3, vervolgens heeft hij diverse programma’s gepresenteerd voor Hitradio Veronica, NPO Radio 2, Radio Decibel en tegenwoordig hoor je Edwin dagelijks op Radio 10. Alle verhalen, achtergronden afgewisseld met veel fragmenten hoor je in ‘De Broadcast’.

Werken met Robert Jensen

Na Power FM presenteerde Edwin bij Hitradio Veronica en werkte onder meer met Robert Jensen. Hij produceerde o.a. een tijd het programma van Edwin. Edwin omschrijft die samenwerking als “bijzonder” in de podcast, hij vervolgt “Toen hij wat meer te vertellen kreeg werd het contact wat minder en zag ik hem een beetje veranderen. Er ontstond een soort van vriendschap die uiteindelijk doodgebloed is”. 

In de race voor de 3FM Middagshow

Het had zomaar anders kunnen lopen met de radio carrière van Edwin. Hij was in de race als Drive-Time Jock op 3FM eind jaren ’90. “In de tijd dat ik bij de TROS zat, in 1999, Rob van Someren die deed het middagprogramma tussen 16 en 18uur. Ik zou de eerste zijn die eventueel dat programma mocht gaan opvolgen. Alleen ik voelde ook wel dat ik daar niet perse, op dat moment, geschikt voor was”, aldus Edwin in ‘De Broadcast’. Hij vervolgt “en toen is uiteindelijk de zendtijd naar BNN gegaan en heeft Ruud de Wild dat programma gekregen. Ruud presenteerde dat en ik mocht dan de invalprogramma’s doen. Als Ruud niet kon. Ik vond dat aan de ene kant wel jammer, maar ik baalde gewoon dat ik niet goed genoeg was en dat ik niet de tijd heb gekregen om daar toch iets neer te zetten”.

Ik Vertrek

Edwin werd de zenderstem van 3FM. Maar is ook al 15 jaar lang dé voice-over van het populaire programma ‘Ik Vertrek’ “ja je weet eigenlijk wat er iedere keer gaat komen. Er zijn zelfs mensen die houden een soort bingo kaart bij van alle cliches die iedere keer voorbijkomen en dat is ook gewoon het succes van het programma denk ik”, aldus Edwin in gesprek met Patrick en Peter.

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Chiel van Praag, Rick Romijn, Bert Kuizenga, Tim Klijn, Dennis Ruyer, Rick van Velthuysen en Eddy Keur hebben al deelgenomen.

3 Comments

  1. “Toen hij wat meer te vertellen kreeg werd het contact wat minder en zag ik hem een beetje veranderen. Er ontstond een soort van vriendschap die uiteindelijk doodgebloed is”

    Dat was te verwachten als je met meneer Jensen werkt.

    • Robert Jensen heeft voornamelijk bij commerciële zenders gewerkt (waar soms scherpe keuzes moeten worden gemaakt). Terwijl sommige anderen hun hele carrière veilig bij de Nederlandse Publieke Omroep hebben gewerkt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*