Mediapark-protest ‘volgens afspraak’

De demonstratie van de actiegroep ’Nederland in Opstand’ afgelopen zaterdag op het Mediapark in Hilversum verliep rustig. Er zijn geen aanhoudingen verricht, zo meldt burgemeester Pieter Broertjes. Wat hem betreft zijn de vooraf gemaakte afspraken nagekomen.

’Er zijn geen strafbare feiten gepleegd door de betogers’, zo meldt Broertjes aan de Hilversumse gemeenteraad. Daarnaast was er volgens hem voldoende politie en handhavers om de veiligheid en de anderhalvemetermaatregelen ’te bewaken’. Volgens Broertjes was er zo’n honderd man op het Mediapark. 

Boertjes is met de actiegroep in gesprek gegaan daags voor de demonstratie op het Mediapark. Toen is er volgens de burgemeester gesproken over de drie redenen waarop een demonstratie kan worden verboden. Maar zowel de gezondheidsrisico’s, de verkeersveiligheid en de veiligheid van de openbare orde kwamen niet in het geding.

’Deze gesprekken verliepen goed en er zijn goede afspraken gemaakt, dus heb ik toestemming verleend voor de demonstratie’, zo meldt de burgemeester. ’Wanneer deze afspraken niet naar tevredenheid gemaakt konden worden, was verbieden een reële optie waar ik rekening mee gehouden heb.’

De actievoerders hielden zaterdag een protestmars naar het Mediapark. De woordvoerder van de actiegroep gaf aan dat de demonstranten ’er klaar mee zijn’. Hij noemde de omroep ’het grootste staatspropagandakanaal van de Nederlandse overheid’. NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff stond de groep te woord. Hij herkende zich niet in de kritiek. Hij benadrukte dat de NOS eigen keuzes maakt over het nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*