Nieuwe programmering NPO 2 en 5: Jeroen van Inkel naar Radio 2 /BNNVARA

De programmering van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 wordt vanaf oktober op een flink aantal punten vernieuwd. “We willen onze luisteraars blijven verrassen. NPO Radio 2 en NPO Radio 5 doen het geweldig en juist dan is het goed om te blijven prikkelen en te verfrissen”, zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5.

Giel Beelen keert terug bij de publieke omroep en gaat voor NPO Radio 2 aan de slag. NPO Radio 5 krijgt een nieuwe ochtendshow én een nieuw lunchprogramma. Jeroen van Inkel verhuist naar NPO Radio 2. Emmely de Wilt presenteert vanaf 3 oktober op zaterdag- én zondagochtend Het Oor Wil Ook Wat op NPO Radio 2. En vanaf januari is Felix Meurders op NPO Radio 5 te horen.

NPO Radio 2
Vanaf maandag 5 oktober krijgt NPO Radio 2 een nieuwe vroege ochtendshow met Giel Beelen (BNNVARA), elke werkdag tussen 04.00 en 06.00 uur. Jeroen van Inkel verhuist van de doordeweekse ochtend op NPO Radio 5 naar het weekend op NPO Radio 2. Van Inkel is te horen op zaterdag en zondag tussen 07.00 en 10.00 uur met het programma Rinkeldekinkel (BNNVARA).

Emmely de Wilt presenteert vanaf 3 oktober op zaterdag én zondag van 10.00 tot 12.00 uur Het Oor Wil Ook Wat (KRO-NCRV). Hofleverancier van de liefde is de naam van een nieuw programma over de liefde, gepresenteerd door Frank van ’t Hof (BNNVARA), vanaf 4 oktober elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur.

Rob Stenders en Leo Blokhuis zijn vanaf 4 oktober met De Verrukkelijke 15 (BNNVARA) elke zondag tussen 16.00 en 18.00 uur te horen.

Het volledige nieuwe uitzendschema van NPO Radio 2 is te vinden op NPORadio2.nl.

NPO Radio 5
De luisteraars van NPO Radio 5 horen vanaf maandag 5 oktober een ander en toch vertrouwd geluid in de ochtend: Bert Haandrikman presenteert elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur de nieuwe ochtendshow Goeiedag Haandrikman! (Omroep MAX). Arbeidsvitaminen duurt vanaf 5 oktober een uur langer: het programma van dj Hans Schiffers (AVROTROS) begint dan al om 09.00 uur. Daniël Dekker presenteert elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur een nieuw lunchprogramma (Omroep MAX).

Vanaf zaterdag 2 januari komt Felix Meurders (BNNVARA) het dj-team van NPO Radio 5 versterken. Meurders presenteert het nieuwe muziekmagazine FM op 5, elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Wie Daniël Dekker en Felix Meurders opvolgen bij hun huidige NPO Radio 2-programma’s Muziekcafé (AVROTROS) en Spijkers met Koppen (BNNVARA) wordt later bekendgemaakt. Nederland Zingt Gospel (EO) verhuist naar de zaterdagavond van NPO Radio 5, van 20.00 tot 22.00 uur.

Het volledige nieuwe uitzendschema van NPO Radio 5 is te vinden op NPORadio5.nl.

13 Comments

 1. Ach ja, het ging te goed van Radio 5. Op deze manier kom je ook van van de vraag af wat 3FM nog op de FM band doet met lage luistercijfers, terwijl Radio 5 het zo goed doet.

  • Inderdaad, zou mooi zijn als ze radio 5 terug zetten op de FM frequentie van 3FM waar bijna geen hond meer naar luistert, daar zouden ze veel mensen een groot plezier mee doen

   • Ja zou fijn zijn kan ik de oude vertrouwde transistor radio weer gebruiken inplaats dan dab en dan+ Want ik vindt de geluidskwaliteit best minder of je moet super dure radio kopen om over de auto met geïntegreerde radio maar niet te spreken groetjes olaf levens

 2. Als je door Sjonnie Boy er uit wordt geschopt is de keus niet zo groot en moeilijk. Desnoods tegen een ander verdienmodel.

  • Heb je het over Giel? Die heeft een contractverlenging aangeboden gekregen bij Veronica, die hij dus heeft afgeslagen.

 3. Toch wel leuk dat Giel weer bij de PO is op Radio2. Luister soms ff naar Giel op Veronica en je hoort gewoon dat hij op auto-pilot staat, en klinkt als een Ferrari die precies 100 rijdt op de A2 ivm trajectcontrole . Gewoon weer een dopeshow 2.0 en je laten kluiven live op de radio. Erik jan rozendaal zit voor Giel dus die regelt de partypoeder voor de extra beleving zeg maar . Ook wel fijn voor Giel dat ie kan meeliften op het succes van die bolle in de nacht op Radio2,en dat al die 50 truckers ook hem gaan luisteren.

 4. Jeroen heeft toch een mooi tijdslot. opnieuw begint zijn show met of zonder Miss Google om 07:00. Opvallend vindt ik dat je niks leest dat de rol van Tineke meer en meer uitgespeeld raakt. Nu nog maakt ze twee dagen radio dat wordt er nog maar 1.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*