Mediapark op zijn kop tijdens Nacht van Bart

Nierstichting en Bart de Graaff Foundation organiseren sponsorrun voor genezing van nierziekten 

Op zaterdag 6 juli organiseert de Nierstichting samen met de Bart de Graaff Foundation de sponsorrun de Nacht van Bart. Voor één nacht verandert het Hilversumse medialandschap in een rebels hardloopparcours om aandacht te vragen voor de impact van nierziekten en geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van nierziekten. Bridget Maasland, een goede vriendin van Bart, zal zich inzetten voor het promoten van de run. Ook Irene Moors zal de sponsorrun ondersteunen. 

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “De Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation hebben de handen ineengeslagen om aandacht te vragen voor de impact van nierziekten. Met deze unieke samenwerking kunnen we meer mensen daarvan bewust maken, én hen inspireren om in actie te komen.”

Mirjam de Graaff, Nierstichting ambassadeur en voorzitter Bart de Graaff Foundation: “Als zus van Bart weet ik als geen ander dat een nierziekte levens verpest. We roepen iedereen die nierpatiënten een warm hart toedraagt op om voor hem of haar mee te rennen. Daarmee wordt de Nacht van Bart ook dé nacht van al die andere nierpatiënten.” 

Nacht van Bart 
Bart de Graaff hield iedereen ’s nachts wakker. Totdat hij zeventien jaar geleden op 35-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een nierziekte. Met de Nacht van Bart willen we Nederland opnieuw wakker schudden om de impact van nierziekten zichtbaar te maken. Op zaterdagavond 6 juli rennen de deelnemers 10,5 of  21,1 kilometer langs locaties die onlosmakelijk verbonden zijn met Bart. Voor zichzelf, maar vooral voor iemand in hun omgeving. Het parcours gaat niet alleen langs en door plekken die belangrijk waren voor Bart, maar   is ook voorzien van rebelse verrassingen. Deelnemers zullen onder andere een Teringtubbie hinderlaag door moeten. Rond middernacht verwachten we alle deelnemers terug, zodat iedereen aansluitend kan genieten van muziek op het Mediapark in Hilversum. Dan luiden we samen klokslag middernacht de Nacht van Bart in.

Ren mee en help nierziekten genezen 
Genezing van nierziekten is tot op de dag van vandaag niet mogelijk. Met de Nacht van Bart zetten de Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation alles op alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van nierziekten. Dennis rent de nacht voor zijn zoontje Pim: “Pim is drie jaar oud en heeft nierproblemen. Ze weten nog niet wat er aan de hand is en met mijn deelname hoop ik dat er veel onderzoek kan worden gedaan naar nierziekten.” 

Kijk voor meer informatie op www.nachtvanbart.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*