Mediapark Hilversum is nu veiligheidsrisicogebied

Het Mediapark in Hilversum is vanaf vandaag voor langere tijd aangemerkt als veiligheidsrisicogebied vanwege de dreiging rondom de uitzendingen van RTL Boulevard.

De nieuwe maatregelen gelden voor onbepaalde tijd. RTL Boulevard wordt sinds maandag uitgezonden vanaf een extra beveiligde locatie op het Mediapark, in plaats van in de reguliere studio aan het Leidseplein in Amsterdam. 

10 Comments

  • Ik begrijp ergens wel wat ie bedoelt, maar er is op het Mediapark geen kalf verdronken, de aanslag op Peter R. de Vries was in Amsterdam en ook niet in een studio, maar in de openbare ruimte.

   “To little to late.” Dat is makkelijk praten achteraf, Kickeb had een paar weken, maanden geleden hierover moeten beginnen, dan was ie geloofwaardig geweest. Maar wat wordt er nu niet genoeg gedaan en waarom is het te laat, te laat voor wat, voor een nieuw incident wel op het Mediapark? Allemaal opportunisme. Net als de meningen van Nederlanders over de recente corona-versoepelingen.

   Overal in het nieuws dat Ipsos in opdracht van de NOS heeft gepeild dat 54 procent van de ondervraagden nu tegen de versoepelingen waren. Maar in de berichten staat niet dan een maand geleden driekwart voor versoepelingen was (en dat mede het draagvlak vormde voor de versoepelingen) en vooral dat het onderzoek pas na afgelopen vrijdag na de persconferentie plaatsvond. Ja, toen was inmiddels gebleken dat de versoepelingen verkeerd waren uitgepakt, maar dat velen toen vonden dat ze ook niet hadden gemogen is dus achteraf-gelul en eveneens puur opportunisme. En iedereen is boos op iedereen, net als Kicken met z’n suggestieve, populistische, maar domme reactie die van geen kanten klopt.

   Next.

   DJ

 1. Vroeger was het hele Mediapark afgesloten voor iedereen, behalve voor wie er werken moest. Er stond een hek omheen en er was bewaking.

  • Vroeger was het Omroep Kwartier.
   Er was een slagboom, en als je bekend was, zeker als je in een opvallende auto reed zoals ik toen in een rode Daf33, ging de slagboom meteen open. Maar het was zo lek als een mandje.
   Onze vriend de Graaf kwam binnen bij een open plek in het hek van het mediapark bij het Comm vd Media. Vlak achter wat toen nog Muziekpaviljoen was en de parkeerplaats waar Fortuyn is vermoord. CvdM toen in aanbouw?? Heb daar zelf een keer doorheen gelopen.

 2. @Rink Maar je kon er zo oplopen en in alle gebouwen en studio rond dwalen zonder dat iemand je aansprak. Dat was in de jaren 90 tenminste we zo.

  • Inderdaad, kon zelfs bij eindregie TV komen, alwaar we een tape moesten afleveren ter doorstraling naar het buitenland. Men was wel verbaasd dat het ons zo makkelijk gelukt was.

   • Werkte je toen undercover voor Peter of Alberto? Wanneer speelde dit Ruud? Kan er even zo gauw niets over vinden op internet. En dus doorgedrongen tot de eindregie voor doorstraling! En wat stond er dan op die tape dat je die niet bij de portier kon afgeven? Of was het een fake-tape?

    Maar ja, jou vertrouwden ze in je rode Daf 33. Maar stel je kwam toen in een chocolabruine Opel Kadet 37 XL aanrijden, dan ging die slagboom ook gewoon omhoog! Ook met mannen achter het stuur die duidelijk een lange baard hadden. Zo lek als een zeef, toen al.

    En hoe is het er nu Ruud op het Mediapark, nog steeds zo lek als een mandje? En herkennen ze je nog, bijvoorbeeld aan je imposante snor, of bezorg je de laatste jaren geen tapes meer voor doorstraling?

    Fijne avond Ruud en iedereen,

    DJ

    #keeonrockin
    #staywoke
    #peterrdevries

  • Ja, alleen had ik het over eind 70-er jaren. Toen stond er echt een hek om het terrein en was er alleen bij het gebouw van de wereldomroep nog een tweede ingang, waar je ook niet zomaar naar binnen kon. Het NS station had geen loopbrug en je moest een heel eind lopen naar de hoofdingang van het Mediapark.
   Ik was in de 21e eeuw verbaasd over het feit dat het een gewoon bedrijventerrein is geworden, waar iedereen gewoon mag rondlopen. Dan kun je ook makkelijk met een wapen bij het Journaal naar binnen….

 3. De “bewaking” die ook bij de ingang stond is er niet meer. Iedereen wordt hartelijk welkom geheten en er staan parkeer automaten enz. Net een echt dorp a la Hilversum.

  Dat was in mijn tijd toen ik net begon op-in het Omroep kwartier even anders. De treinkapingen waren net aan de gang. En overal zwaar bewapende mariniers zelfs op de daken. En bij de portiers.

  Ik begrijp het nog steeds niet dat je al die mensen die er niets te zoeken hebben zomaar laat rond lopen.

  • Pieter Broertjes in Het Parool in 2017:

   “We gaan geen hoge hekken om het Mediapark zetten,” zegt burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes, over de gijzeling van een vrouw donderdagmorgen op het Mediapark.

   “Zoiets is na de moord op Pim Fortuyn geprobeerd en dat is heel slecht bevallen. De op het park gevestigde bedrijven met hun 6000 werknemers willen dat niet nog eens. We moeten accepteren dat er af en toe iemand op het terrein kan komen die daar niet thuishoort. En heel goed en vaak oefenen hoe er dan gereageerd dient te worden,” aldus Broertjes.

   “Iedereen heeft gereageerd zoals eindeloos is geoefend. Ik heb tot nu toe geen foutje kunnen ontdekken. Wat dat betreft: chapeau.” Rond 9.15 werd de gijzelnemer gearresteerd.

   NOS-journaal

   Nadat in 2015 een man op de redactie van het NOS-Journaal wist te komen, zijn de beveiligingsmaatregelen aangescherpt volgens de burgemeester. Er kwamen extra bewakingscamera’s. Er is afgesproken dat er meteen alarm wordt geslagen als er iets niet pluis is en dat daar een onmiddellijke reactie op volgt. “De politie was er binnen twee minuten, kort daarna was er een arrestatieteam. Precies zoals het hoort te gaan.”

   Broertjes: “Het Mediapark is een kwetsbare plek. Het heeft aantrekkingskracht op verwarde personen die graag op televisie willen komen. Je kunt niet elk risico wegbeveiligen. Je kunt je wel zo goed mogelijk voorbereiden. En daar zijn we veel en vaak mee bezig.”

   +++

   En let wel de reacties nu gaan over Het Mediapark alsof Peter daar is neergeschoten, maar voor al die ouwe mannen hier die de oorlog nog hebben meegemaakt (“De Duitsers wisten wat beveiligen was, die konden maatregelen nemen!”), Peter is beschoten in Amsterdam en ook niet in een beveiligde tv-studio, maar op de openbare weg.

   En nu is de veiligheid op het Mediapark wel opgeschroefd omdat RTL Boulevard weer uitzendt vanaf het Mediapark. Maar waarom gaan ze daar zitten, ga naar plek die beter is te bewaken en niet een heel complex meetrekt in de dreiging. Maar daar hoor je niemand over. Allemaal symboliek net als het aangekondigde onafhankelijke onderzoek naar de beveiliging van Peter door Grapperhaus. Dat is wat de mensen willen, maar Peter wilde principieel niet beveiligd worden. Dat zijn de feiten en RTL heeft zich daarbij neergelegd. Iedereen wel, maar nu staat iedereen op z’n achterste poten, allemaal opportunistische verontwaardiging achteraf. Over een paar maanden is de beveiliging ook weer genormaliseerd, gelukkig maar, want we zijn niet in oorlog.

   Mijn hemel.

   DJ

   Goede reis Peter!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*