Media Oeuvre Award 2024 naar Will Koopman

In de RTL Boulevard uitzending van vanavond verraste verslaggever Lex Uiting regisseuse Will Koopman met Media Oeuvre Award 2024. De prijs is een initiatief van Spreekbuis.nl, het grootste online vakplatform voor mediaprofessionals en streamingdienst NLZIET. De jury bestond dit jaar uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto.

Koopman is alweer bijna een halve eeuw actief in de tv-wereld en heeft al heel wat kijkcijferkanonnen op haar naam staan, zoals Gooische Vrouwen, Divorce en Familie Kruys. Tijd om op haar carrière terug te kijken lijkt ze nog niet te hebben, want afgelopen maanden is zij alweer druk met de nieuwe opnames van Gooische Vrouwen en Oogappels.

Angela de Jong meldt in het juryrapport: ‘Er is geen andere regisseur die met series als Bureau Kruislaan, Unit 13, Baantjer, Vrouwenvleugel, Danni Lowinski, Gooische Vrouwen, Divorce, Familie Kruys, Patty en Oogappels  afgelopen decennia zo’n stempel heeft gedrukt op het genre televisiedrama als zij.’

Over de Media Oeuvre Award
De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van vakplatform Spreekbuis.nl en streamingdienst NLZIET voor de mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is geweest op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars waren Jan Slagter, André van Duin, Tineke de Nooij, Antoinette Hertzenberg en Floortje Dessing. De winnaar wordt geselecteerd door de jury, bestaande uit Angela de Jong (AD) en Richard Otto (Uitgever Spreekbuis.nl). De Media Oeuvre Award wordt mogelijk gemaakt door NLZIET.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*