Radio Inside 2020 – Corona editie (podcast/vodcast)

Wat doet het gevreesde coronavirus met het radiolandschap? Hoe moet het nu verder met Radio 538 en 3FM? Wat is er zo goed aan Radio 10? En wie gaat waarnaartoe en waarom? Zomaar wat vragen die beantwoord worden door Richard Otto en Patrick Kicken in een nieuwe editie van ‘Radio Inside’:

1:39 Tom Mulder I
3:51 Je eigen muziek kiezen als radio-dj
5:26 Tom Mulder II
7:36 Martijn Kolkman
10:44 Gouden Radioring 2020
14:58 BNR
18:15 Iedereen zijn eigen radiozender
20:48 Vrouwen op de radio
25:30 Radio Veronica I
26:13 Quotum voor Nederlands product op de radio?
29:42 3FM
31:48 Radio 1
34:54 538
36:34 Radio Veronica II
40:40 Stichting Norderney
43:34 Rob Stenders & Leo Blokhuis
48:11 Rick van Velthuysen & Harry Vermeegen
52:45 Talpa I
56:13 Kink
1:01:20 TMF komt terug
1:02:28 Roosmarijn Reijmer
1:05:00 Talpa II
1:08:33 Topcast Media
1:14:21 FunX
1:23:08 Creatief denken in coronatijd
1:26:48 Geruchten in radioland
1:33:00 Talk Radio

13 Comments

 1. Kijk tof, eindelijk weer een podcast over het medium radio. Leek wel of dit onderwerp verdwenen was de laatste tijd. Dit weekend eens mooi gaan beluisteren.

 2. @Ice Dit is mijn favoriete Podcast. Ik kan je ook aanraden op o.a. Spotify Dit was de radio van Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen. Zij hebben ook een Podcast gemaakt over 100 jaar radio. Echt een aanrader!

  Ik zou graag nog 2 van zulke Podcasts willen over televisie.
  Patrick? Richard? Harm? Arjan? Ron?

  • Die van Harm en Arjan over 100 jaar radio heb ik bijna allemaal gehoord. Was een leuke serie.
   Dit was de radio, kende ik nog niet. Leuk dat ze weer een nieuwe serie gestart zijn. Zal het eens opzoeken.

 3. Heerlijk om al die radioverhalen te horen. Ook mooi dat er geen onderwerp wordt gemeden. Binnen 1,5 uur weer helemaal op de hoogte wat er in radioland gebeurd.

 4. Richard en Patrick, hij was weer geweldig. Heb zojuist de Podcast geluisterd. Paar dingen misschien voor de volgende keer,

  1) Ik miste de corona Serious Request. Wat vonden jullie daarvan? Ik vind persoonlijk dit evenement wel op voor 3FM. Als het aan mij ligt gaat het naar Radio 2.
  2) Giel dus misschien naar de avond van Radio 2. Vind hem daar toch niet echt passen. Zou hem wel willen zien als zendermanager en tevens dj van een nieuw 3FM waar het draait om de muziek (pop/rock/alternatieve) i.p.v. om de gene die het plaatje op zet en om jongeren.
  3) De nieuwe programmering van 3FM. Wat mij betreft een herhaling van zetten.
  4) Timur die dagelijks terug is op 3FM. Waarom? En wat is er met hem gebeurd? Hij gedraagt zich ineens heel anders. Moet ie niet gewoon weer een duo met Ramon vormen en dan de middag of de ochtend gaan doen?
  5) Talkradio, Het is terug maar waarom kun je je afvragen. Ik mis echt de grote namen. Wie zouden dat kunnen/moeten worden? Als er geen budget is moet je het dan wel doen?
  6) Talpa wil misschien Veronica verkopen. (Zodat Q er bijvoorbeeld Joe van kan maken) Ik vind dat de Talpa zenders te veel in elkaars vaarwater zitten. Met name Radio 10 en Veronica. De naam Veronica moet wel behouden blijven. Het anno 2020 geen sterk merk maar dat zou het wel weer kunnen worden als Talpa van Veronica het hoofdmerk maakt. Veronica i.p.v. SBS6 (ook geen sterk merk en altijd al nietszeggend geweest) met daaraan verbonden Veronica 538 als brede zender met vele hitradio. Radio 10 naast 80s en 90s ook meer 70s. Talpa heeft alles bij elkaar een vreemd pakket aan tv en radio zenders bij elkaar. Ze zouden moeten wisselen van namen en doelgroepen wil het ooit nog wat worden. Voor de luisteraar en de kijker is het volstrekt onduidelijk waarvoor de zenders staan en dat deze zenders bij elkaar horen.

  • Wat wil Talpa dan precies verkopen van Veronica? De televisiezender? De radiozender? Of alleen de naam Veronica?

 5. Hi Michel,
  Dank voor je vragen. We wilden er een interactieve video van maken, maar het ging niet helemaal goed met Facebook Live.

  De Corona Serious Request hebben we inderdaad niet genoemd. Ik heb er wel eerder een blog over geschreven. Zelf lijkt het me handiger om er een gezamenlijke actie van te maken, waarbij elke zender zijn eigen vorm hieraan geeft. 3FM heeft gewoonweg te weinig luisteraars om deze actie landelijk goed neer te zetten. Dit is ook terug te zien aan het beperkte totaalbedrag aan donaties. Zonde!

  Er gaan inderdaad geruchten dat Giel Beelen naar NPO Radio 2 gaat. Het is hem van harte gegund, want het is een groot talent. Ondanks dat de match met radio veronica niet heel goed is. Gelukkig heeft hij wel veel succes in de liefde! 🙂

  De nieuwe programmering van 3FM is nog niet geheel bekend. Ik verwacht wel dat ze enige groei laten zien door een laagdrempeliger muziekprogrammering. Al zal denk ik de groei nooit meer zo zijn als jaren geleden.

  Talkradio heeft oa Bart Luchsinger. Een icoon! Door beperkte budgetten moeten er kleine stapjes gemaakt worden. We moeten het de tijd geven. Arjen is daar nu de baas van. Als hij net zoveel tijd heeft als 3FM, dan kan hij nog wel even voort :). De radiozender is gefundeerd op liefde voor radio en niet op budgetten. Die zijn er niet. NPO Radio 1 heeft 40 miljoen euro per jaar te verstoken. Dat is 40 miljoen meer dan TalkRadio heeft.. 😉

  Talpa gaat denk ik niet Veronica verkopen. En zeker niet aan Qmusic zodat Joe een FM-frequentie krijgt, want dan creëren zij hun eigen concurrent voor Radio 10.

 6. Hoi Richard,

  Dank voor je reactie!

  Ze hadden voor SR inderdaad met alle zenders de handen in een moeten slaan.

  Giel, ik ben persoonlijk geen fan van de man maar radio maken kan hij. Ik vond hem vanaf het begin al niet bij Veronica passen. Bij Radio 2 vind ik hem eerlijk gezegd ook niet passen.

  Wat betreft 3FM, daar pompen ze nu alweer velen miljoenen in terwijl het niets meer gaat worden zolang ze op de voet verder gaan. Radio 5 had deze frequent allang moeten krijgen maar de Jurre Bosman beweegt nu gewoon die kant niet op omdat mensen van buiten af het steeds zeggen.

  Wat is er met Timur Perlin gebeurd? Hij gedraagt zich ineens heel anders ten opzichte van bij Radio 2 en vroeger bij 3FM.

  Ik hoop dat Talkradio het gat redden en de echt de tijd krijgt.

 7. Ik hoor hier enkele goede ideeën. KINK en 3FM samen laten opgaan bijvoorbeeld, ook nu live-muziek in deze corona-tijd een flinke domper gaat worden zouden ze veel meer kunnen inzetten op (live)homerecordings van (nieuwe) Nederlandse bands. De eenmalige ochtendshow van Giel & Gerard was een hele geslaagde. Mocht Beelen toch niet naar Radio 2 gaan ,dan samen permanent in de ochtend zowel bij Radio 10 als Veronica.

 8. @Frank Zweeds Giel en Gerard samen in een ochtendshow was zeker top! Ik denk alleen dat het door het salaris van beide heren niet haalbaar is.

 9. Talkradio zoals ik het nu hoor vind ik wat te mager met een eilandje live radio per dag. Er gaat ook een hoop mis, hoorde na het programma van Bart afgelopen vrijdag op zaterdag gewoon tot ergens zaterdag op de dag gewoon geen audio. Ook aan de geluidskwaliteit mag wel iets gedaan worden, dat wisselt nogal sterk. Zou iets van processing gebruiken omdat audiolevel gelijk te trekken. En ik zou als ik jullie was Beau van Erven Dorens eens peilen of hij wat wil gaan doen in de toekomst. Je moet een aantal peilers hebben die deze zender smoel zouden kunnen geven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*