Reünie NOS Teletekst pioniers

Zaterdag 22 juni vindt een reünie plaats voor de pioniers van NOS Teletekst. Uitgangspunt is de periode 1980-1990. De reünie is van 15:00 tot ca. 18:00 uur, Beeld & Geluid biedt onderdak.

Vanwege privacy-regels  is het lastig een aantal mensen op te sporen. Hierbij de oproep aan betrokkenen zich te melden als zij nog niet zijn benaderd. Geef je snel per mail of telefonisch op bij:


lees ook:

8 Comments

 1. Is Nederland nog het enige land met teletekst?
  Ik gebruik het elke dag. Voor mij geen nu.nl. Gewoon 101.

 2. Wat suf om zo’n reünie te beperken tot de eerste 10 jaar, alsof ’t om honderden medewerkers gaat en wat dan nog.

 3. Teletekst is top. Heeft mijn jeugd verrijkt! Hoe speciaal was het, die andere voorpagina met knipperende sterretjes rond de feestdagen. Het heeft er zeker voor gezorgd dat ik snel zelf een computer wilde zodat ik ook zulke dingen kon ‘bouwen’. Eerst de Commodore 16, daarna natuurlijk de Commodore 64. Voordat ik het wist zat ik in te bellen bij Amerikaanse bulletin board systems. Later een Amiga.

  Toen het internet opkwam halverwege de jaren ’90 was ik er snel bij met een eigen website, kicken.com, die ik kon promoten op 3FM. Het heeft een boel mensen plezier bezorgd, zeker op scholen, in de hoogtijdagen zo’n 25.000 bezoekers per dag. En dat allemaal door.. Teletekst!

  • Ik zat eind jaren 80 op middelbareschool waar ineens 4 commodore64 stonden. Zaten we in groepjes rond zo.n apparaat. Het enige wat de docent continu riep was: “Nergens aankomen dames!”
   Moesten we een DOS code invoeren en dan deed het niet wat het moest doen. Bleek een / een \te moeten zijn. Arme docent. Zweet druppelde over zijn rib fluwelen groene broek. Maar uiteindelijk konden we een ping pong spelletje spelen.

   Wat een nostalgie he Patrick?

   • Jaaa ik had die tijd echt niet willen missen. Heeft de basis gelegd voor mijn latere ‘carrière’. Ik zat bij best een populaire hacker/demogroep, Orion en later Hotline. Mijn alias was TBF, The Byte Freak. Heeft me veel geleerd over viral gaan, ver voordat dat gemeengoed werd twintig jaar later, want wij zetten natuurlijk overal onze alias en/of naam van de swapper/hackergroep in waarbij de software daarna gekopieerd werd of gedownload uit een BBS, inclusief brandmerk.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*