Media Diamant voor ‘Sport Producer’ Wendy Hendrickx

Sport Producer Wendy Hendrickx krijgt een Media Diamant, dé onderscheiding en erkenning voor medewerkers achter de schermen van Televisie, Radio en andere Media die uitblinken door talent, inzet, passie en vakmanschap. Wendy, werkzaam als Head of Live Production bij Formule 1, werd op het Media Park verrast door regisseur Rolf Meter, Emiel Gobes van Southfields en Jos Budie, voorzitter van de Stichting Media Diamant. 

Aangenaam verwonderd ontving Wendy van Jos een brief van burgemeester van Hilversum Gerhard Van den Top met daarin de boodschap dat haar deze eervolle vakprijs toekomt. Daarna spraken Rolf, Emiel en Jos ook nog enkele lovende woorden over haar uit. Wendy’s Media Diamant wordt later dit jaar onthuld op de Diamantmuur van het Media Park in Hilversum.

Wendy Hendrickx is geboren en getogen in Vlaanderen, maar haar televisiecarrière speelde zich grotendeels in Nederland af.

Haar televisieloopbaan begon ze bij FilmNet/SuperSport, Vervolgens werkte ze bij Canal+, WK Producties, Eyeworks Sport, Infostrada Sport en Southfields, waar ze diverse sporten en grote sport evenementen in binnen- en buitenland produceerde en tot eind 2019 onder meer verantwoordelijk was voor de Formule 1 programma’s van Ziggo Sport.

De jury van de Media Diamant is unaniem in haar keuze: “Wendy blinkt al tientallen jaren uit door tomeloze inzet, geweldig vakmanschap, stralende passie en duidelijk aantoonbaar talent. Haar buitengewone carrière in de TV-wereld bracht Wendy naar de top van de Sport Televisie: Formule 1, op dit moment één van de meest innovatieve, grootste en meest uitdagende Sport Broadcasters ter wereld. Dit alles in perfecte harmonie met haar opdrachtgevers en haar eigen medewerkers.” 

Binnen de Formule 1 organisatie is Wendy als Head of Live Production verantwoordelijk voor het dagelijkse management van het productie team dat alle live beelden van de Formule 1 en alle support series F2/F3/Porsche Supercup/F1 Academy verzorgt.

Tevens geeft Wendy leiding aan de creatieve teams die werken aan de live programma’s voor F1TV en Track TV en heeft Wendy een gloednieuwe studio met Virtual/Augmented Reality functionalitieten geïntroduceerd bij Formule 1.

Tijdens een race weekend overziet Wendy als Broadcast & Media Manager de remote productie in Biggin Hill waar een dynamisch team van zo’n 140 experts in diverse broadcast en technische disciplines werkzaam zijn. Op locatie zit Wendy soms als vanouds weer lekker achter de knoppen en regisseert en schakelt ze dan zo’n 11 cameras om alle persmomenten, pre-race activiteiten, grid, volkslied, flyovers en na de race het Parc fermé en de podium ceremonies in beeld te brengen.

Dit alles geeft Wendy recht op een eindeloze aanwezigheid op het Media Park in Hilversum.

Over de Media Diamant

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en andere media. Het initiatief van regisseur Jos Budie werd in 2015 voor het eerst toegekend aan Regie Assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer te beurt aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten, Senior Geluidstechnicus Paul Raaijman, Projectbegeleider Juliet Wagenaar, Senior Cameraman Peter Bakker, Opnameleider Tommy Byrne, Steadicam Specialist Job Scholtze, Colorist Xandra ter Horst, Grippers Wouter Visser en Berto Oude Veldhuis, Workflow Specialist Martijn Swart, Lichtontwerper Henk-Jan van Beek, Senior Cameraman Ivo Palmen, Visagist Barbara van Munster en autocue operator Riny Buijnster. 

De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park en een aquarel.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*