Kink vanaf 23 januari op de FM

Kink is vanaf 23 januari te horen op diverse FM-frequenties in de Randstad. Dit volgt na een recente deal met radiozender Decibel, die al sinds 2007 verschillende FM-frequenties in bezit heeft in zowel de Randstad als Eindhoven. Luisteraars in Zuid-Holland kunnen afstemmen op 97.6 FM, terwijl in Noord-Holland de frequenties 98.0 FM en 98.3 FM beschikbaar zijn. De stad Utrecht wordt bediend met 97.3 FM.

Jan Hoogesteijn, directeur van Kink. “Naast onze landelijke dekking op DAB+ en online uitzendingen, kunnen we nu eindelijk onze luisteraars in de Randstad en automobilisten makkelijker bereiken met onze unieke mix van alternatieve rock.”

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur heeft groen licht gegeven voor de overname van de FM-frequenties door Kink.

Al op 1 januari meldde Spreekbuis-columnist Patrick Kcken dat Kink een plek op de FM zou krijgen.

28 Comments

 1. Nou geweldig, alternative classics (nieuwe muziek hoor je er nauwelijks meer) in multi culti omgeving van de randstad. Weet niet of dat zo woke is hoor…

  • Je vergeet WEER om “linkse hobby” te noemen, Marcel. Je triggert zo niet genoeg D’66 stemmers en BLM’ers! Opletten aub.

  • Hee Marcel, het mode woord “woke” doet weer z’n intrede.Heb je dit al eens gelezen? En ????

   ==============
   Wat is ‘woke’?

   “Woke is een term uit de Afrikaans-Amerikaanse cultuur”, zegt Weyns. “Het is een verbastering van “awakening”. Je wordt wakker, je bewustzijn is verscherpt. Met die term klopte de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap zich op de borst en maakte ze zich sterk dat ze zich niet meer zou laten rollen. Het moest gedaan zijn de tweede viool te spelen, ze zou racisme niet meer pikken. Overal waar het opdook, zou ze het aanmerken, zich verzetten en gelijkgezinden aanporren hetzelfde te doen.”

   “Woke heeft zich gaandeweg verspreid en duikt nu overal op waar sprake is van het grote probleem van klimaatverandering of van de verschillende grote problemen van minderheden die in het verleden belachelijk zijn gemaakt, zijn uitgesloten of zijn gediscrimineerd. Als je dat samenneemt, heb je de aandachtspunten van de woke community.”

   “Het gaat niet zozeer over een herwaardering want dat racisme, seksisme en homohaat niet deugen, weten we al lang. Het staat ook in de wet, dus waar maken woke mensen zich druk over? Het gaat over de laatste restjes uitroeien die erg hardnekkig en diep in onze ziel zitten en dan vooral in de ziel van de witte man. Vandaar ook dat vooral oudere groepen en mannen zich geviseerd voelen. Het is een waardenstrijd. Geen nieuwe waarden, maar waarden die we belangrijk vinden scherpstellen.”

   • Het begrip woke voor alles wat links is, is niet door links zelf gemunt, maar is door rechts uit Amerika geïmporteerd en uitgebreid, louter en alleen om haat te zaaien.

    • Linkse partijen pleiten over het algemeen voor een gelijkere welvaartsverdeling en een grotere rol van de staat, terwijl rechtse partijen het belang van individuele verantwoordelijkheid en de vrije markt benadrukken. Hoezo woke? Een grote fabel wat door fascistisch en racistisch rechts de wereld is ingeslingerd als een homp vlees, zodat ze zelf onder de radar kunnen blijven. Ach ja, het is de discussie niet waard.

     • Helemaal gelijk. ‘T punt is ook – en een blijvende discussie waard – dat ook in de progressieve hoek woke als een besmet woord wordt gebruikt. En dan is het simpel wijzen naar anderen die zogenaamd niet deugen, maar zelf doen ze helemaal niets. En als je naar een ander wijst dat hij niet deugt, dan lijkt ’t vanzelf dat je goed bent. De omgekeerde wereld.

 2. Waarom al die extra kosten maken als het KINK-doelgroepje al digitaal kan luisteren? Of gaat men opeens breder dan niche worden.

  • Ik vermoed van wel, een soort Radio X wat in de UK uitzend met name in London, dat is mainstream alternative met heel veel classics en af en toe wat nieuwers maar wat tere zieltjes niet gaat doen laten zappen.

  • Vooralsnog is het geen 23 januari en geloven is pas zien, horen en er kan altijd nog een kink in de kabel komen …, verbaas me nergens over.

 3. Geweldige mijlpaal voor KINK! Super dat ze nu op FM zitten. KINK heeft over het algemeen een wat ouder publiek en het voordeel is nu ook dat jongere alternatieve rockers beter kennis kunnen maken met KINK als ze een goede radiozender willen beluisteren!

 4. Ik vind het serieus jammer van decibel.
  Het was in mijn ogen de enige zender die de muziek van een generatie draaide , de Xennials (en een heerlijk droge soundprocessing )

  Patrick Kicken liet al een ballonnetje op over Veronica en ja , het lijkt mij bijzonder handig om een beetje meer een 90’s format te gaan doen op die zender.
  De Xennials zijn nu de ook boodschappers , de laatste analoge generatie, speel daar op in , gaat zeker werken.
  natuurlijk moet dat dan wel met een wat breder format dan dat van decibel.

  • De processing van Decibel was juist vreselijk te veel opgepompt waardoor je de slechte kwaliteit van de musicfiles hoorde. Hopelijk heeft een KINK dat beter op orde.

 5. Begaan delzelfde fout als Arrow Classic Rock en ID&T Radio.

  Straks gewoon Oasis met Wonderwall i.p.v. Champagne Supernova.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*