19% van de Britten maakt gebruik van illegale IPTV streamingdiensten


De Engelse mediagigant Sky heeft officieel gewaarschuwd voor Britten die illegaal televisiekanalen streamen via IPTV-diensten. In een recent rapport is onthuld dat in 2022 al 19% van de Britten toegegeven had illegaal content gestreamd of gedownload te hebben.

IPTV, wat staat voor Internet Protocol Television, maakt het mogelijk om live televisieprogramma’s of on-demand content te streamen via internet. Deze technologie wordt echter ook illegaal gebruikt, waardoor inbreuk wordt gemaakt op auteursrechtwetten.

Sky, in samenwerking met de Federation Against Copyright Theft (FACT UK), heeft hun inspanningen opgevoerd om dergelijke illegale activiteiten aan te pakken. Dit omvat samenwerking met regionale politie-eenheden in het VK, waarbij arrestaties worden verricht en klantenlijsten van illegale dienstverleners in beslag worden genomen.

Kieron Sharp, CEO van FACT, benadrukt de risico’s van illegale IPTV-diensten. Volgens Sharp kunnen consumenten die betalen voor piraterijdiensten onbewust zware criminele organisaties financieren, en lopen ze ook risico op malware, datacompromittatie en identiteitsdiefstal.

Sky’s directeur van Anti-Piracy UK en Ierland, Matt Hibbert, verklaarde dat ze vastberaden zijn om de netwerken achter de grootschalige diefstal van hun content aan te pakken. Hij benadrukt ook het belang van legale streaming voor het waarborgen van de veiligheid en het genot van de consument.

Deze ontwikkelingen komen temidden van een toenemende druk op illegale streamers in het VK. Zo worden er landelijke ‘Knock and Talks’ uitgevoerd waarbij individuen gewaarschuwd worden voor hun activiteiten en de noodzaak om onmiddellijk te stoppen om verdere actie of vervolging te voorkomen.


4 Comments

  1. Het grootste probleem blijft, dat er zoveel verschillende streamingsdiensten zijn. Wil men ze allemaal,dan is men, naast ’t internet abonnement, toch algauw €100 p mnd kwijt. Ik weet niet welke streamingsdiensten er in GB zijn, maar ik vermoed dat men over GBP70 zal praten. Als men hetzelfde voor GBP20 kan krijgen, dan scheelt dit heel erg veel.

  2. Het is toch vrij simpel, de iptv diensten zitten allemaal buiten de EU en zijn onaantastbaar,en de mensen die het risico lopen zijn de locale resellers. Nu hoef je in Nederland niet uit te kijken voor illegaal tv kijken, sterker nog hier kunnen ze je niet voor zoiets veroordelen maar in vele andere landen rond ons is het toch aan te raden om illegale zenders te kijken met een VPN.

  3. Bij sommige providers betaal je al 80á90 euro voor tv en internet, dan heb je nog niks speciaals. Als je dan ook nog al die abonnementen op verschillende diensten wil zit je al gauw op 150á200 euro. De mensen zijn het gewoon zat al dat gegraai.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*