Marianne Zwagerman is blij dat Brandpunt verdwijnt

In haar BNR-column geeft de columniste aan dat ze erg graag naar Brandpunt kijkt, maar ook blij is met de mededeling dat het programma gaat stoppen.

Arie Slob zit al lange tijd te wachten hoe NPO met een concreet plan komt om te bezuinigen of op alternatieven om nieuwe inkomsten te genereren nu de reclame-inkomsten door blijven dalen. Tot op heden wilden de NPO-plannen volgens haar nog niet echt concreet worden.

Zwagerman: ‘We hebben lang genoeg gekeken naar de treuzelende kalkoen die maar geen besluit kan nemen over het kerstmenu. Shula Rijxman, de baas in het Hilversumse kalkoenenhok, moet ook begrepen hebben dat het zo nooit kerst wordt. Er is een breekijzer nodig om uit deze verlammende discussie te komen. En dus liet ze het volstrekt absurde besluit optekenen om met Brandpunt te stoppen. Slob hapte. Hij schreef de Kamer dat hij zich voortaan ook met de programmering van de NPO zal bemoeien. Geen weldenkend mens wil in een land wonen waar ministers over de inhoud van de tv-zenders gaan. De oplossing is eenvoudig en onvermijdelijk: slacht de kalkoen, red Brandpunt.’

Beluister of lees hier haar hele column op BNR.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*