Marianne Zwagerman: ‘alleen journalistiek ons kan redden in deze democratisch gure tijden’

Shula Rijxman vertelt in een afscheidsinterview dat ze het meest trots is op dat ze de publieke omroep achterlaat met de meeste kijkers. In een BNR-column meldt mediaspecialist Marianne Zwagerman dat marktleider worden helemaal niet de opdracht is van de NPO.  

Zwagerman: ‘De mediawet is duidelijk over wat de publieke omroep moet doen met de ruim 800 miljoen euro belastinggeld die wij er elk jaar instoppen: een gevarieerd media-aanbod maken met programma’s die een publieke waarde hebben, niet alleen voor een groot publiek.’ Volgens haar wordt dit niet goed door de NPO ingevuld.

Zwagerman: ‘En dat terwijl alleen journalistiek ons kan redden in deze democratisch gure tijden waarin burgers de politiek en elkaar niet meer vertrouwen. Er moet gespeurd worden naar de oorzaak van het oversterftemysterie, naar de belangen achter de rammelende onderbouwingen van het omstreden coronatoegangsbeleid, naar de broodnijd van ziekenhuisdirecteuren die mede het zorginfarct veroorzaken en ga zo maar door.’

Lees haar gehele column op BNR.nl

https://www.bnr.nl/podcast/marianne-zwagerman/10461188/opinie-noord-koreaanse-staatstelevisie

1 Comment

  1. Hey lieve mensen ,
    Ik sta perplex hoe alles zomaar gaat, ik ben dankbaar dat jullie er zijn. Heel veel liefs , ik doe wat ik kan.. maar als ik kan helpen sta ik klaar.
    Grt nadia

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*