Margo Smit (NPO Ombudsman): Kaag-documentairemakers hadden duidelijker moeten zijn wat ze wel en niet toelaten

De meeste aanpassingen aan de Kaag-documentaire lagen op het terrein van correctie van feitelijke fouten, aanpassingen van onduidelijke of onjuiste context of om privacyschendingen te voorkomen. Dit is volgens de breed aanvaarde journalistiek-ethische normen in de Journalistieke Code correct gegaan. Dat meldt de NPO-ombudsman vandaag.

De makers van de VPRO-documentaire over minister en D66-leider Sigrid Kaag hebben wel te lang ruimte geboden voor aanpassingen door het ministerie en D66 aldus NPO Ombudsman,Margo Smit,na uitvoerig onderzoek. Ze vindt dat journalisten duidelijker moeten zijn over welke bemoeienis ze wel en niet toelaten.

1 Comment

  1. Ze vindt… Als ombudsman graaf je naar feiten en onderzoek je argumenten. Dat weeg je zorgvuldig af en je komt met een gewogen conclusie. Geen enkele politiek leider mag extra exposure krijgen als je iedere partij gelijkstelt. Een programma als dit (propaganda of documentaire?) had over de verkiezingen getild moeten worden. Toegeven dat je fout zat is lastig vanaf de Gooise matras.

1 Trackback / Pingback

  1. Geen beïnvloeding VPRO-documentaire volgens NPO-Ombudsman - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*