Man achter Kijkwijzer koninklijk onderscheiden

Kinderen beschermen tegen mogelijk schadelijk beeldmateriaal. Het was de missie van Wim Bekkers, directeur van het Hilversumse Instituut NICAM, die woensdag voor zijn werk koninklijk is onderscheiden.  Hij werd door burgemeester Broertjes van de Mediastad benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Bekkers, nu gepensioneerd, was de man achter Kijkwijzer, het classificatiesysteem voor heftige beelden. Kijkwijzer is gebaseerd op wetenschappelijk- en consumentenonderzoek. De Europese Commissie heeft het aangemerkt als goed voorbeeld, dat ook in het buitenland navolging heeft gekregen.

Leidinggeven
Volgens Broertjes heeft Wim Bekkers een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroten van het bewustzijn in Nederland over de risico’s van audiovisuele media voor kinderen. Verder roemt hij zijn manier van leidinggeven. “Hij verzamelt gekwalificeerde mensen om zich heen, die hij veel vertrouwen geeft. Hij is attent, betrokken bij de staf, geeft ruimte voor ontwikkeling en heeft gevoel voor sfeer. Een echte teamplayer, die mensen kan samenbrengen”.

Cijfers zijn een rode draad in het leven van Bekkers, als onderzoeker en hoofd Kijk- en Luisteronderzoek bij de NOS. Het instituut NICAM, in het leven geroepen om de filmkeuring te vervangen, was een initiatief van de overheid, brancheorganisaties en publieke omroepen. Bij de uitreiking van de onderscheiding gaf de Hilversuymse burgemeester aan dat het inmiddels een “geoliede machine” is geworden.(foto You Tube.com)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*