Dudok Vijverconcert met Metropole Orkest bij NOS

Het eerste Dudok Vijverconcert bij het Hilversumse Raadhuis op 14 juli  moet  een nationaal evenement worden dat jaarlijks terugkeert. Uitgezonden door de NOS, 2 dagen later op zaterdag 16 juli op NPO 1 om 21.20 uur. Woensdag werden de plannen voor dit visuele muziekspektakel gepresenteerd.

Het raadhuis en de vijver vormen het podium voor het oerhilversumse Metropole Orkest. “Die werken”, zo legt producent Peter Blom van IDTV uit, “met in-ears. Het enige orkest in Nederland dat dat doet. Dat betekent dat ze elkaar altijd kunnen horen”. Geen probleem dus om ze verspreid neer te zetten op verschillende plaatsen.

Videoscherm
De muren van het geesteskind van de stadsarchitect van Hilversum kunnen ondertussen als videoscherm dienen voor fragmenten uit de Nederlandse mediageschiedenis. Want het concert is behalve een ode aan Dudok (ter afsluiting van het Dudokjaar) vooral ook een eerbetoon aan de media.

De band tussen Hilversum en de publieke omroepen moet benadrukt worden.  Artiesten vertellen over hun jeugdherinneringen aan televisieprogramma’s, het orkest ondersteunt live hun verhalen met tunes of liedjes die daarbij horen. Paul de Leeuw zal het presenteren.

Topproductie
“Het is een prachtig idee, waarin 3 dingen samenkomen”, meent algemeen directeur Jan de Jong van de  NOS. “De schoonheid van het gebouw, de iconische beelden die voor iedereen in het geheugen gegrift staan en het geheel wordt dan begeleid door een Nederlands toporkest. Dat maakt het ook een topproductie en zoiets zenden wij graag uit”.

Mark Altink, managing director van het Metropole Orkest: “We zijn hier 70 jaar geleden geboren, omdat de omroepen hier gevestigd waren. Wij danken onze bekendheid ook aan het feit dat we altijd onder de vleugels van de publieke omroep zijn meegegaan. Hilversum is waar onze wieg staat en waar we nog een hele tijd hopen te blijven wonen”.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*