Makers Buurman en Buurman openen animatiestudio in Beeld en Geluid

Bezoekers maken zelf animatiefilm in museum

Marek Beneš en Tomáš Eiselt, de makers van Buurman en Buurman, openden maandag de nieuwe Buurman en Buurman studio in de Beeld en Geluid experience, samen met Burny Bos, voormalig hoofd van de VPRO jeugdafdeling, en Kees Prins, stemacteur in de animatieserie. In het studiootje in het paviljoen Kijkbuiskinderen kunnen bezoekers hun eigen stop motion animatiefilm met Buurman en Buurman maken.

Beneš en Eiselt demonstreerden ter gelegenheid van de opening met de originele poppen hoe zij een aflevering van de populaire serie maken. Daarnaast vertelden Burny Bos en Kees Prins over de introductie van de serie in Nederland. De Nederlandse versie van de serie is uniek omdat het de enige is waar Buurman en Buurman stemmen hebben. Tijdens het openingsevenement beleefde een nieuwe, nog nooit in Nederland uitgezonden aflevering zijn première.

Behalve kennismaken met het nieuwe studiootje kunnen bezoekers tot en met donderdag 7 mei nog meedoen aan andere Buurman en Buurman-activiteiten, zoals een meet & greet met de Buurmannen, knutselen en kijken naar een Buurman en Buurman marathon. Het volledige programma is te vinden op de website van Beeld en Geluid.

De Buurman en Buurman studio is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*