Luistercijfers week 38: Mediahuis verliest, DPG en Talpa winnen, laagste marktaandeel ooit voor Radio Veronica

DPG deed goede zaken vorige week. Qmusic is weer marktleider en pakte een procentpunt winst, o.a. dankzij Het Geluid. Joe heeft inmiddels hetzelfde marktaandeel en in bereik meer luisteraars dan het noodlijdende Radio Veronica, waar sinds deze week de bezem doorheen gaat. Ook in luistertijd levert het station flink in. Het plotsklaps vervangen van de ochtendshow met Rick van Velthuysen en de afwezigheid van Rob Stenders lijkt het station de definitieve nekslag gegeven te hebben. Dit ondanks een flinke reclamecampagne voor Stenders en Sander Lantinga, die het station ook nog gaat verlaten voor een hernieuwd avontuur met compaan Coen Swijnenberg bij concurrent Joe.

De andere zenders onder de vlag van Mediahuis, waar RadioCorp ook een onderdeel van is leveren ook allemaal in: 100pNL 0,4% marktaandeel, Slam! 01,% en zo’n slordige 100.000 luisteraars minder, Sublime levert 50.000 luisteraars in en 0,2% marktaandeel.

Bij Talpa Radio lijkt Radio 538 eindelijk de juiste toon in muziek en sfeer te pakken: het station stijgt 0,5%. Ook Radio 10 stijgt lichtjes en lijkt in marktaandeel en bereik. Sky Radio stijgt in bereik maar daalt 0,4% in marktaandeel, door een licht lagere luistertijd die bij Sky sowieso het laagst is van alle Top 10 stations.

Lees ook:

10 Comments

    • We kunnen denk ik wel spreken dat dat ”Radio 10 Killer” zwaar overdreven was. Bij de start slechts 0,3% marktaandeel overgehouden. Inmiddels op het niveau van Radio Veronica (op het kavel van SLAM) maar dan op het kavel van Radio 10. Zo goed is dat niet.

      Maar goed, er zit een stijgende lijn in dus wie weet. Ik vind het in ieder geval klinken als een non-stop 80s hitlijst. Te weinig verrassing, dan kan ik net zo goed een YouTube video aanzetten met Best of 80s.

  1. Veronica is in 1 jaar van best wel lekker naar tenenkrommend gegaan. Na het nieuws van gisteren dat de vrijdagmiddaggebeurtenis van BvT ook vanuit het niets is gecancelled de Veronica-app verwijderd en ook uit de voorkeurzenders van de autoradio gegooid.
    Ik ga wel weer een keer luisteren over 11,5 jaar na de nieuwe veiling.

    • Heb jij nog iets intelligents toe te voegen dan, of kom je alleen maar open deuren intrappen en andere de maat nemen op een aanmatigende manier? Zo niet, dan voegt jouw bijdrage niet veel toe.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*