Luistercijfers week 20: Alle Talpa radiozenders zakken, NPO Radio 5 flink omhoog

Het luistercijfer van NPO Radio 2 wordt weer gecorrigeerd na de Songfestival week waar de TV uitzending invloed had op zowel het marktaandeel als het weekbereik van het NPO radio paradepaardje. Qmusic stijgt. Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio en Radio 538 leveren in totaal samen 1,2% marktaandeel in. Wel is Sky Radio de bereiksleider van Nederland, met 3,5 miljoen wekelijkse luisteraars. De vorige twee metingen was Qmusic de bereiksleider. 3FM zakt verder, naar 1,6%.

Opvallend is de disclaimer die het NMO toe heeft gevoegd aan de cijfers waarin ze ingaan op het vertekende beeld door de zogenaamde ‘simulcasts’.

12 Comments

 1. Wel grappig, zijn er nu radio stations de mega betaald krijgen voor de reclameblokken? Zijn er adverteerders de sjaak omdat ze veel te veel betalen voor bepaalde reclame blokken? Of zijn die zo slim om nu goedkoop lange termijn in te komen op basis van de huidige cijfers MNO luister onderzoek? lekker shoppen bij 3FM, Slam, 538…
  Wie is hier aansprakelijk voor?

   • lees de rest van de topics hier eens voor de onderbouwing: die app is rommel

    ik zal je helpen:

    https://www.spreekbuis.nl/patrick-kicken-is-het-nieuwe-luisteronderzoek-echt-zon-puinhoop-als-het-lijkt/

    Buurmart schreef:
    23 MEI 2023 OM 20:23
    Ik gebruikt de app, het is echt een drama, dat resulteert erin dat ik de app steeds minder gaat gebruiken. Ik heb een beroep waar ik veel telefoon verkeer heb op een dag, en veel in de auto zit, dan is het echt een probleem, na elk gesprek moet ik de app weer opnieuw opstarten handmatig, als ik mijn parkeer app aanzet dan lijkt hij het te doen tot er een bobo voor mijn auto stond en wilden gaan schrijven, ik zei ik heb mijn parkeer app aan hij zij dat er niets binnen kwam ik liet het zien, en inderdaad ik had hem aanstaan, echter gaf hij de data niet door, ik zette de VPN uit van de NMO app en verdomd hij gaf de data door hoor, kreeg geen prent gelukkig. Omdat ik veel in de auto zit koppel ik mijn telefoon altijd aan Apple Carplay, maar dan moet ik de NMO app wel uitzetten anders heb ik geen geluid zowel radio als navigatie als Spotify, dus ja de app staat nog op mijn telefoon, maar gebruik hem niet veel, ook als ik het zou willen het is niet werkbaar, dit geven ze ook toe, en NMO heeft ook een oplossing, dat is stoppen met de App en alles van je telefoon verwijderen, wat de app betreft

 2. Toen ik een paar weken geleden in Nederland was heb ik dat Radio 5 opgezet in de autoradio en vond het prima te beluisteren.Als het ook op FM zou zitten denk ik dat het gewoon boven Radio 2 zit. Dat zou ook een reden kunnen zijn om het niet op FM te zetten.

 3. Radio 5 is een heerlijke zender. Een zender met Felix, Bert, Bert, Bart en Ron Brandsteder. (Als die er is) en Hans Schiffers.
  Deze week jaren 80 week.
  Prachtig.

  Ja ik ben 50plus. So what.

 4. Snap niet waarom ze e-power er in hebben gezet!
  Dat is maar een buro waar ze reclame minutjes verkopen voor 15 zenders.
  Ze moeten ieder zender afzonderlijk gaan publiceren die hier onder valt.
  Dan zul je zien dat E-power zakt tot onder het vriespunt, want die muziek zenders met ouderwetse piraten meuk scoren niet!
  En de adverteerders die hun reclame minutjes via hun inkopen, lopen dikke inkomsten mis om det er bijna niet naar wordt geluisterd en dus duur zijn om reklames op te laten draaien

 5. Hilversum 5 for president. Lekkere playlist.

  Alleen de gospels van de EO op zondag laat ik lekker links liggen.

  Voor de rest is de radio op de nieuws en specialistische zenders na een verzadigde eenheidsworst, vrees ervoor dat de komende freqveiling daar niet veel verandering in gaat brengen. 2003 all
  over again.

 6. “Hilversum 5 for president. Lekkere playlist.”

  Deze week neemt muzieksamensteller Thea van der Meer afscheid van Radio 2. Ze gaat niet met pensioen, maar gaat verder plaatjes uitkiezen voor Radio 5. Volgens mij heb je dan nog minder speelruimte. Why NPO, why?

  +

  Tina Turner, wat n wijf, wat n strot. Rivers deep, mountains high, ze was simply the best. Vaarwel Tina. X

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*