‘Lubach verzamelt zelf gebruikersdata’

Door het grote dataschandaal heeft Arjen Lubach in zijn VPRO-programma opgeroepen om met Facebook te stoppen. Online expert Erik Jan Koedijk geeft aan dat het programma Zondag met Lubach zelf data van gebruikers verzamelt.

Koedijk: ‘Ik zocht uit wat team #Lubach nu eigenlijk zelf met jouw data doet. Schrik niet: zij verzamelen
zonder dat jij het weet schijnbaar allemaal data over je wanneer je hun website bezoekt. Ja je leest dit goed. Zij zelf geven Facebook die opdracht!’.

Volgens Koedijk zijn de media zelf medeverantwoordelijk: ‘Welkom in de wereld anno 2018. Daar is helemaal niets bijzonder aan. Waarschijnlijk weet Lubach dit zelf helemaal niet en snapt hij ook zelf niet helemaal wat er gebeurt. De reden waardoor #Facebook zoveel impact heeft komt notabene primair door de media zelf. Als er iemand van Facebook af zou moeten ben jij dat niet maar zijn dat alle omroepen, kranten, dus ook de NOS. Dan praat je over een oplossing voor onterechte dataverzameling, nepnieuws etcetera.’

UPDATE: De VPRO laat.via Twitter weten dat de banden in de online omgeving tussen het programma en Facebook worden doorgeknipt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*