Lisa Westerveld (Groenlinks) wil dat NPO Luister wordt opengesteld voor andere podcasts

Onlangs werd bekend dat NPO het podcastplatform NPO Luister verder mag uitbouwen. Het werd echter niet duidelijk of het platform ook opengesteld gaat worden voor andere podcastsmakers.

In het Plenair debat (tweeminutendebat) stelde Groenlinks-kamerlid Lisa Westerveld vragen of er op dit NPO-platform ook andere journalistieke podcasts -gemaakt buiten het publieke bestel- komen. Westerveld verwacht hiermee dat NPO Luister beter kan concurreren met de internationale platforms.

Staatssecretaris Uslu geeft in een reactie aan dat zij de NPO met klem oproept om met andere partijen samen te werken.

Uslu: ’Vorige week is mijn definitieve besluit daarover inderdaad naar buiten gekomen. Voor de duidelijkheid: dit besluit sluit niet uit dat de NPO ook andere podcastmakers met hun programma’s kan programmeren op NPO Luister. In het besluit roep ik de NPO juist met klem op om met andere partijen samen te werken. Daarnaast heb ik in het besluit de NPO verplicht om deze nieuwe dienst te evalueren. Bovendien gaat de NPO zelf over de programmering, zoals u zelf ook heeft gezegd. Als ik de motie zo mag interpreteren dat ik met de NPO in gesprek ga over hoe de NPO samenwerkt met aanbieders van journalistieke kwaliteitspodcasts, kan ik deze motie oordeel Kamer geven’. 

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Tweede Kamer vrijwel unaniem voor openstellen NPO Luister - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*