Kamerleden reageren kritisch op uitzondering salarisnorm Van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk verdiende bij BNNVARA vorig jaar 363.000 euro. De presentator hoeft zich van BNNVARA-mediadirecteur Gert-Jan Hox niet aan de Balkenendenorm te houden en moet juist méér kunnen verdienen.

De kans lijkt klein dat de politiek goedkeuring gaat geven voor een uitzondering. SP-Kamerlid Peter Kwint riep al eerder ‘Stop De Wereld Graait Door!’ . Ook vandaag heeft hij via Twitter een korte boodschap aan Matthijs van Nieuwkerk: ‘Ok, doei!’

CDA-Kamerlid Harry van Molen meldt: Om de reclame-inkomsten op peil te houden moet Van Nieuwkerk tonnen meer verdienen, zegt BNNVARA kort samengevat. Als we die logica volgen is de publieke omroep geen publieke omroep meer. Beter: wees creatief als je het niet kunt kopen.

Martin Bosma (PVV): ‘De Vara (Vereniging Arbeiders Radio-Amateurs) viert 1 mei, de Dag van de Arbeid, door te pleiten voor het megasalaris van een van haar werknemers. Socialisme.’

Minister Slob: ‘Het is uitgesloten dat het het kabinet een uitzondering voor Matthijs van Nieuwkerk gaat maken.’

RTL Nieuws kreeg een reactie van PvdA en VVD.
VVD-Kamerlid Thierry Aartsen: “Hilversum blijkt echt een andere planeet. Het gaat hier om belastinggeld. Als je meer wil verdienen dan de minister-president dan ga je naar de commerciëlen toe. Ze zijn in Hilversum vergeten dat het bij de publieke omroep gaat om het maken van mooie programma’s, niet om de beste presentatoren.”

PvdA-Kamerlid Kirsten van den Hul vindt dat de wet ook gewoon geldt voor Van Nieuwkerk. “Begrijp dat minister Slob daar ook aan vast wil houden, dus daar zijn wij blij mee.”

D66-Kamerlid Joost Sneller geeft via een ‘emoticon’ op Twitter zijn reactie:


4 Comments

  1. Zie mijn reacties op: “Nog 11 presentatoren boven BN”. Ze denken kennelijk dat ze een voetbalelftal zijn. Inmiddels weten we wie er echt presteren…

  2. Op een gegeven moment ben je toch klaar met een programma? Je wil jezelf toch blijven ontwikkelen en niet vastgeroest raken aan het jarenlang presenteren van een programma op NPO1? Gelukkig is het ‘verval’ al in werking gezet 😉

    • Wat bedoel je hier precies mee? Is “De Wereld Draait Door” te klein geworden voor Matthijs van N.? Kom op! Als het programma of de persoon (presentator) gaat vervelen, dan zijn beiden toch vervangbaar? Niets is voor eeuwig en alles kent verzadiging. Maar een inkomenseis boven het redelijke en billijke mag geen reden zijn om het programma te stoppen. Gooi dan die ijdeltuit er maar uit en geef jong/nieuw talent een kans!

  3. De salarissen staan al lang niet meer in verhouding tot de arbeid die word verricht, stoppen hier mee en gewoon net als anderen een salaris wat past bij de werkzaamheden. Voldoende beroepsgroepen die het veel meer verdienen maar niet krijgen.

1 Trackback / Pingback

  1. Welke omroepers verdienen ook een ‘generaal salarispardon?’ - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*