‘Maak van Robert Jensen en Peter R. de Vries een tv-duo’

De lage kijkcijfers en het uiteindelijk staken van de rechtse RTL-talkshow JENSEN! komt volgens veel mediadeskundigen door inhoudelijke zwakte, kritiekloze vragen en de eenzijdigheid van gasten. Frank.News hoofdredacteur Bas Hakker ziet toch potentie in een talkshow met Robert Jensen, maar dan met Peter R. de Vries als sidekick. 

‘Volgens mij moet Jensen leren van de uitzending met Peter R. de Vries waarin hij op de bank het Jensen-interview met Wilders van een week eerder bekritiseert. Precies dáár werd het voor mij spannend en voegde het iets toe aan het bestaande tv-landschap’, aldus Hakker.

Hakker ziet een format met de kritische De Vries wel zitten. Ook hij deelt de mening dat het programma het goed zou kunnen doen op tv-zender Veronica. 

Bas Hakker: ‘Qua tv zou ik hem bij Veronica wel samen met Peter R. de Vries willen zien in een talkshow. Die mix van journalistiek, entertainment en conflicterende standpunten lijkt me interessant. Net zoals het goed werkt dat Wilfred Genee zo nodig Johan Derksen tegenwicht geeft. Het is prettig dat als je ergens naar kijkt, er kritiek in je hoofd opdoemt als kijker en iemand die kritiek ook kan spuien.’

Lees het hele artikel op Frank.News

(video) Fragment met Robert Jensen en Peter R. de Vries:

1 Comment

  1. Meerzijdigheid of nuancering maakt programma’s alleen maar spannender en overtuigender. Veel opiniemakers van zowel “links” als “rechts” gaan letterlijk mank aan eenzijdigheid.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*