Kees van Maasdam overleden

Voormalig VARA-radiomaker Kees van Maasdam is op zondag 31 maart op 90-jarige leeftijd overleden.

Samen met vriend en latere partner Herman Stok bedacht hij in 1949 het idee voor de jeugdomroep Jaro (Jeugd Amateur Radio Omroep). Ook andere bekende radiomakers, zoals Joop van Zijl en Dick Verkijk, werkten mee aan de programma’s van de Jaro voor ze later landelijk bekend worden.

Op initiatief van Herman Broekhuizen en met de steun van het AVRO bestuur werd het jeugdomroep-idee van Herman en Kees in een wat gewijzigde vorm toch werkelijkheid onder de naam Minjon. De ervaring die ze er mee opdoen konden ze later als professional in dienst bij de VARA goed gebruiken. Kees ging werken bij de jeugdafdeling van de VARA.
Met Herman Stok richtte Kees het managebureau “Pop Studio” op en vertegenwoordigden ze onder andere de Torero’s, een succesvolle Hilversumse band. Kees deed diverse omroepdiensten voor de VARA en presenteerde in de zeventiger jaren het programma Een opvallend vrolijke gevarieerde visite: een verzoekplatenprogramma vanuit het land waar men tussen twaalf en twee platen kan aanvragen en daarnaast een babbeltje met Kees kan maken. Het programma werd voornamelijk uitgezonden vanuit café’s in de Achterhoek en Twente. Kees en partner Herman Stok verlieten de VARA in 1988, wanneer directeur Marcel van Dam moest bezuinigen om de VARA overeind te houden.

De familie koos ervoor om het overlijden niet direct openbaar te maken.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*