15.000ste uitzending mijlpaal voor Oog

Vrijdag 10 mei is de 15.000ste uitzending van NOS Met het Oog op Morgen. Deze mijlpaal viert het succesvolle NOS-radioprogramma met een feestelijk programma, mèt publiek, vanuit de Verkadefabriek in Den Bosch.

Te gast bij presentator Simone Weimans zijn onder anderen politicus en schrijver Jan Terlouw, theatermaker Laura van Dolron, biochemicus Henne Holstege, premier Mark Rutte en oud-voetballer Jan Mulder. Live muziek is er van Tim Knol en zijn Blue Grass Boogiemen. Oog-presentatoren Herman van der Zandt, Wilfried de Jong, Lucella Carasso en Chris Kijne zijn ook van de partij.
Ook de jubileumuitzending van Het Oog komt beschikbaar als podcast.

4 Comments

  1. Ik luister al vanaf het begin in de jaren ’70 (tweede helft, na 1975) naar “Met het Oog op Morgen”. Ik was toen begin twintig, begon met mijn studie en mijn leven. Ik ben intussen over de zestig, maar ervaar nog steeds de sfeer, kwaliteit, de nieuwsgierigheid en belangstelling van vroeger als ik een uitzending hoor. Ongetwijfeld idealisering, romantisering en nostalgie van een verleden, waarin nog “alles beter” of “hoopvoller” was, maar het verschaft me dezelfde rust, ontspanning en bevrediging als toen. Wat mij betreft, een tijdloos mediaproduct dus! “Es dauert fur mich langer als eine sigarette im stehe!”

  2. Bijna iedereen van de jonge generatie weet niet dat “Het Oog” bedacht is door de geniale Kees Buurman † van de NOS.
    Maar ja, “naarmete de jaren verstrijken vervagen de herinneringen” zullen we maar denken. Bij mij niet trouwens.

    Luisteren of ze Kees nog even noemen…………………..

    • Ik heb een aantal jaar geleden voor De Gooi- en Eemlander/GPD over zoveel jaar Oog geschreven. Daarin wordt Kees uitgebreid genoemd en geroemd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*