Onderzoek: ‘FM, streaming audio, online radio en podcast gaan meer samensmelten’


Hoe zal audio in de toekomst worden gebruikt? De Oostenrijkse Charlotte Hager deed hierna onderzoek onder de titel: ‘Planet Audio’.

Het huidige audiolandschap is in de afgelopen decennia natuurlijk meer divers geworden. Naast een groot streaminglandschap zijn er diverse radiodistributievormen ontstaan zoals DAB+ en IP.

De grote vraag is: hoe zal audio in de toekomst worden gebruikt? Het onderzoek Planet Audio concludeert dat er een nieuwe audio union gecreëerd wordt. De huidige kanalen als FM radio, streaming services, podcast en webradio gaan in 2025 meer samensmelten. Podcast zal, in tegenstelling tot de huidige positie in het audiolandschap, geen afgelegen eiland meer vormen en steeds meer in verbinding staan met radio. Zodat de verschillende mediumtypen elkaar kunnen versterken.

Centrale toegang tot audio content zal steeds gewoner worden en op één device plaatsvinden. Het gebruik van audio zal sterker afhangen van de mood en persoonlijke routine van de gebruiker. Dit resulteert in verregaande personalisatie van audio. Denk bijvoorbeeld aan Artificial Intelligence (AI) technieken die, op het moment dat je op vrijdagmiddag in de auto stapt, de playlist afspeelt met jouw favoriete vrijdagmiddaghits of de podcast afspeelt die je aan het luisteren was.

Haar onderzoeksgroep bestond uit 3400 gebruikers tussen de 16 en 52 jaar.

Bron: RAB

1 Trackback / Pingback

  1. Tussen de Oren podcast nu ook te beluisteren op Spreekbuis Radio - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*