Peter Kwint: ‘Stop De Wereld Graait Door!’

SP-Kamerlid Peter Kwint stelt voor dat veelverdieners bij de publieke omroepen moeten overstappen naar de commerciële stations. 

Minister Arie Slob van Media meldde gisteren in de Tweede Kamer dat hij navraag wil doen bij de NPO over de salarisconstructie van de presentator van De Wereld Draait Door, die binnenkort ook College Tour mag presenteren.

Bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) werkten eind 2017 nog drie presentatoren die meer verdienen dan het salaris van de minister-president. Dit zegt een woordvoerder van de NPO in reactie tegenover het ANP. De Minister respecteert de lopende contracten. 

Beluister hier het audiofragment.

2 Comments

  1. En wij filmmakers moeten steeds meer en meer bezuinigen om een documentaire te maken voor de publieke omroepen. En kunnen er nauwelijks van rond komen.

  2. Peter Kwint: “De Wereld Graait Door”. Leuk gevonden, man. Wil je na de politieke loopbaan misschien een presentatordoorstart maken? Denk eraan: “Twee ton per jaar als plafond en geen euro’tje teveel, hoor!” Gaan jullie op termijn tevens wetswijzigingen en voorstellen indienen? Want wie “Ah!” roept, moet natuurlijk ook “Basta!” doen…

1 Trackback / Pingback

  1. Laatste seizoen voor Matthijs van Nieuwkerk? - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*