Laatste DWDD voor Dieuwke Wynia

Vanavond beleeft de bekende hoodredacteur haar laatste Wereld Draait Door. Na elf jaar DWDD gaat zij samen met Bou Vos een eigen productiebedrijf starten. 

 

Samen met presentator Matthijs van Nieuwkerk wist zij DWDD uit te laten groeien tot de invloedrijkste en best bekeken talkshow van Nederland.  In 2011 zou Wynia ook al vertrekken. Maar toen bedacht zij zich, vooral omdat Van Nieuwkerk aangaf dan ook te vertrekken. 

Dit voorjaar meldden diverse bronnen aan Spreekbuis.n dat Wynia in de race was om netmanager van NPO 1 te worden. Diverse omroepen zouden niet blij zijn met nog een VARA-kopstuk, aangezien DWDD en Pauw al een flink machtblok op NPO 1 vormden. Een mislukt horeca-avontuur, reclame-overtredingen en dalende kijkcijfers deden het programma vorig seizoen geen goed. Toch zal DWDD in ieder geval tot volgend jaar zomer op de buis blijven.  

Dieuwke Wynia: ‘Stoppen met DWDD was een moeilijke beslissing. DWDD is het mooiste programma dat er is, met de beste presentator en de beste redactie. Na 11 jaar DWDD waarvan de laatste 8 jaar als eindverantwoordelijke is het tijd voor iets nieuws. De televisiewereld verandert snel, online gebeurt er veel, dat is spannend en uitdagend.’ (Quote afkomstig van de website van dwdd).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*