Meer concurrentie voor mediastad om Glazen Huis 2017

Naast Hilversum en Apeldoorn heeft er een derde gemeente zich aangemeld om Serious Request 2017 te mogen organiseren. Het gaat om een gemeente die in het eerste traject anoniem wil blijven.

In de brief constateert de bestuurder opnieuw dat er veel enthousiasme is in Hilversum. Diverse organisaties en instanties zijn bereid een financiële bijdrage te leveren als 3FM inderdaad voor de mediastad kiest. Zo wil Stadsfonds Hilversum bijvoorbeeld 100.000 euro geven als het Glazen Huis op het nieuwe marktterrein komt te staan. 

Gemeente Hilversum heeft media als hoofdpijler en heeft er veel voor over om ook in de toekomst de mediastad te blijven. De gemeenteraad heeft wel aangegeven dat de kosten niet boven de 350.000 euro mogen komen. Gemeente Hilversum wil de helft van dit bedrag betalen. De andere helft moet van externe financiers komen. Volgens wethouder Wimar Jaeger (Economische Zaken en Media) is minimaal 162.500 euro nu al door externe partijen toegezegd.  Donderdag 6 oktober maakt 3FM bekend welke gemeente Serious Request in 2017 mag huisvesten. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*