L1 detacheert redacteuren bij lokale omroepen


 
Zeven regionale omroepen, waaronder L1, beginnen vanaf februari een project waarbij 28 journalisten extra worden ingezet om de lokale berichtgeving te intensiveren en de samenwerking tussen regionale en lokale omroepen te versterken. De L1-redactie wordt een jaar lang met vier redacteuren/verslaggevers uitgebreid.

De zeven deelnemende omroepen zijn RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep Zeeland en L1. Zij kunnen uitbreiden met elk vier fte’s. De NOS is partner in het project op het gebied van kennis en techniek. Het project is mogelijk door een subsidie van het Rijk. 

L1-hoofdredacteur Leo Hauben: “Het gaat primair om het verbeteren van de online nieuwsvoorziening op lokaal niveau. L1 is van plan de vier redacteuren te detacheren bij de lokale omroepen in Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas en Echt-Susteren. Onze redacteuren zullen berichten en verhalen maken voor de lokale websites en een aantal verhalen zal tevens op ons nieuwsplatform 1Limburg landen of op L1 TV.” 

Doelstelling van het project is om gebruik  te maken van de kracht van zowel lokale als regionale omroepen. Dat gebeurt door de bestaande infrastructuur, netwerken en technologie optimaal te benutten met als ultieme doel zoveel mogelijk journalisten operationeel te krijgen met zo min mogelijk additionele overhead. 

Subsidieregeling
De inzet van landelijk 28 extra journalisten is mogelijk door de Subsidieregeling samenwerking en innovatie regionale omroep van het Ministerie van OCW. In totaal is twee miljoen euro beschikbaar gesteld. Het project moet leiden tot verbetering van de journalistieke basisinfrastructuur. Hierdoor kan de journalistiek haar controlerende taken beter uitvoeren. Het project duurt een jaar en ervaringen en leereffecten kunnen worden gebruikt voor een eventuele verdere samenwerking in de toekomst. 

Sollicitaties
Geschikte kandidaten kunnen tot 25 november reageren. Meer informatie over het project op www.werkenvoorderegio.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*