Kritiek op publiekspitch TV-format publieke omroep

Wie een goed en origineel idee heeft voor een televisieprogramma kan nu meedoen aan de publiekspitch ‘Jouw idee op tv’ van NPO en Omroep MAX.  Op social media is er echter forse kritiek op de voorwaarden van deze tv-format wedstrijd. Deelnemers dienen hun rechten aan NPO over te hevelen.

NPO heeft gereageerd op de kritiek van op social media:
Het winnende idee zal door professionals doorontwikkeld moeten worden tot een tv format. Dat kan alleen als de rechten volledig zijn overgedragen. De indiener van het idee wordt uiteraard nauw betrokken bij het hele proces. We kijken momenteel nog eens kritisch naar de spelregels. De voorwaarden zijn niet duidelijk genoeg en we zullen ze aanpassen. De indiener van het winnende idee zal ook meedelen in het succes en daar zullen passende afspraken over worden gemaakt.

1 Comment

  1. Het bekende verhaal. Niet verbaasd over zijn en gewoon niet aan meedoen. Laat ze het maar lekker zelf uitzoeken. Met dit soort trucjes worden ZZP-ers al jaren uitgeknepen. Protesteer je? Dan krijg je gewoon geen opdracht meer. Doen de regionalen trouwens ook hoor.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Podpraat #181 – lekkere frictie | Podpraat
  2. Podpraat #181 - lekkere frictie - Marco Raaphorst

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*