KPN, Netflix en Ziggo goed voor 85 procent tv- en video-omzet

De Nederlandse tv- en videomarkt groeide in het afgelopen jaar met 7,2 procent naar 556 miljoen euro omzet. Kabelaars KPN en Ziggo behalen steeds meer omzet, maar hun gezamenlijke marktaandeel af. Dat blijkt uit het nieuwe Dutch TV-Video Market-rapport van Telecompaper.

Telecompaper: ‘Sinds de komst van Netflix naar Nederland in 2013 nemen bedrijven met een internetachtergrond een steeds grotere hap uit het tv-budget van de consument. Zij bieden een zogenaamde over-the-top (OTT) dienst aan en zijn daarbij niet afhankelijk van traditionele (lineaire) tv-aanbieders. Inmiddels gaat 16 procent van alles dat een huishouden aan tv- en videodiensten betaalt, naar deze OTT-diensten. Anderhalf jaar geleden lag dit aandeel nog op 11 procent.
12 procent van alles dat consumenten betalen aan tv- & videodiensten gaat al naar Netflix.’

Op omzetgebied laat deze Netflix van abonnementsgebaseerde video-on-demand (VoD) alleen Ziggo en KPN voor. Samen zijn deze drie partijen goed voor 85 procent van de tv- en video-omzet. De overige 15 procent wordt verdeeld onder ruim 25 aanbieders, waaronder Delta, Film1, NLZIET, Eurosport Player, Pathé Thuis, Tele2, Videoland en T-Mobile.

Bron: Telecompaper

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*