KPN en Team5pm winnen zilveren Grand Prix Jongeren Award

YouTube Agency Team5pm en KPN hebben zojuist een Grand Prix Jongeren Award gewonnen met hun KPN Ultimate Speedtest-case op YouTube. De nieuwe prijscategorie, toegewijd aan jongeren, bekroont de contentstrategie die de jonge doelgroep het best voor zich wist te winnen. Met het creative gaming-format ‘Ultimate Speedtest’ wist KPN zich op natuurlijke wijze te integreren in videocontent rondom games. Zo heeft de Nederlandse provider meetbare impact gemaakt bij Gen Z’ers en Millennials. De Grand Prix Content Marketing Awards honoreren jaarlijks de meest succesvolle contentstrategieën en delen bekroningen uit voor uitblinkende contentproducties.

Lisa Knigge, Account Director Team5pm: “We zijn ongelooflijk trots dat we de zilveren Grand Prix Jongeren Award hebben gewonnen. Al onze expertise en data op het gebied van gaming en de jongere doelgroep is ingezet in de ontwikkeling van dit sterke creatieve format. We hebben kunnen laten zien dat deze kennis van de doelgroep én doelstellingen vanuit KPN op natuurlijke en succesvolle wijze bereikt is. Shout-out naar het team en KPN voor het vertrouwen!”

KPN wint harten van Millennials en Gen Z’ers
Meer dan tweederde van Millennials en Gen Z’ers spelen zelf games én kijken daarnaast ook naar video’s van andere gamers (Newzoo, 2021). En dat doen ze op het grootste videoplatform ter wereld: YouTube. Op dit platform creëerden daarom de gaming experts van Team5pm het succesvolle YouTube-format “KPN Ultimate Speedtest”. In dit format spelen de grootste Nederlandse gaming influencers een challenge binnen een game, die ze zo snel mogelijk moeten voltooien door gebruik te maken van de game-library beschikbaar binnen de Xbox Game Pass Ultimate. Met dit idee werden de USP’s die KPN naar de Nederlandse gaming community wilde communiceren op een slimme én creatieve manier verwerkt door de redactie van Legends of Gaming (LOG). Namelijk: een rijke bibliotheek aan games die allemaal direct gestreamd kunnen worden met het internet van KPN, waar dan ook. Met 4 video’s binnen de serie genereerden Team5pm meer dan 450.000 organische views die 3.6 miljoen minuten aan kijktijd opleverden. Deze video’s werden gemiddeld 54% uitgekeken door de LOG-kijkers.

Casevideo:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*