KINK Classics hervat Neil Young integraal

KINK Classics draait alsnog elke avond integraal een album van Neil Young integraal. Door onduidelijkheid over regels van SENA werd KINK hier even over teruggefloten, maar de uitzendingen blijken gewoon doorgang te kunnen vinden.

SENA heeft KINK laten weten dat het KINK CLASSICS alsnog is toegestaan om de Neil Young-specials uit te zenden. De uitzendingen van KINK CLASSICS zijn niet alleen online, maar ook via DAB+ te ontvangen waardoor deze themazender niet hoeft te voldoen aan de regels die zijn opgesteld voor internet-only stations.

KINK meldt: ‘Hier was KINK ook vanuit gegaan bij het bedenken en uitzenden van de Neil Young-specials, maar toch werden wij vorige week door SENA gewezen op het overtreden van de regels. Daar is nu helderheid over: zolang er geen sprake is van terbeschikkingstelling / on-demand aanbod, mogen dit soort specials gewoon worden uitgezonden door etherzenders die ook online te beluisteren zijn.;

KINK Classics draait met ingang van vrijdag 11 februari elke avond integraal een album van Neil Young. We doen dit naar aanleiding van het nieuws dat de zanger al zijn muziek van Spotify heeft laten halen uit onvrede met de steun van Spotify aan podcaster Joe Rogan, die volgens Young schadelijke informatie over het coronavirus verspreidt.

‘Het zou toch zonde zijn wanneer je de muziek van Neil Young niet meer kunt beluisteren wanneer je net besloten hebt om al zijn albums te deur uit te doen omdat het toch wel te streamen is”, aldus KINK Classics dj Tim op het Broek, die elk album zal inleiden met wat achtergrondinformatie. “Daarom draaien we iedere dag (ook in het weekend) vanaf 21:00 in KINK CLASSICS VINTAGE alle albums van Neil Young tot 2000 in chronologische volgorde! Dus programmeer je cassetterecorder en zet je TDK 90 tape klaar”.

Young nam eerder deze week stelling tegen de relatie van het bedrijf met podcaster Joe Rogan en beschuldigde Spotify van het verspreiden van desinformatie over Covid-19 via de podcast van Rogan. Spotify heeft de exclusieve rechten voor de podcast gekocht in een deal die naar verluidt ten minste $100 miljoen waard . “Jullie kunnen niet Rogan EN Young beide hebben”, aldus Young in zijn statement.

“De meeste luisteraars die de onfeitelijke, misleidende en valse COVID-informatie op Spotify horen, zijn 24 jaar oud, beïnvloedbaar en gemakkelijk naar de verkeerde kant van de waarheid te slingeren”, aldus Young in een toelichting. “Deze jonge mensen geloven dat Spotify nooit onfeitelijke informatie zou presenteren. Ze hebben het helaas mis.”

Spotify is volgens Neil Young goed voor wereldwijd 60 procent van zijn streaminginkomsten. “Ik hoop oprecht dat andere artiesten en platenmaatschappijen het platform verlaten, in naam van de waarheid”.

Lees ook:

2 Comments

  1. Neil Young wordt zelden, zo niet nóóit op de nederlandse radio gedraaid. Dus waarom nu wel ???? Dit kleutertjeluister radiostationnetje denkt progressief te zijn voor die paar luisteraars ! Wat ’n fröbelaars !!!

  2. Herman, waarom doe je zo denigrerend over een radiostation, waar jij vermoedelijk nog nooit op bezoek bent geweest?
    Kink heeft inmiddels een luisteraandeel van 0,9% zonder FM-zenders.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*