Kermisexploitanten voeren actie op Mediapark

Op het Mediapark in Hilversum staan vrijdagochtend kermisexploitanten actie te voeren. Volgens een politiewoordvoerder staan er twintig tot 25 voertuigen, die niets blokkeren. “Ze zijn heel netjes bezig, er wordt niemand geblokkeerd”, aldus de politiewoordvoerder.

De woordvoerder spreekt van een groepje vrachtwagens, waar kermisexploitanten tussen zitten. “Ze willen hun verhaal kwijt, daar gaan wij verder niet over”, aldus de politiewoordvoerder.

Een woordvoerder van de gemeente Hilversum laat weten dat de onaangekondigde actie wordt gedoogd. De actievoerders zijn vrijdagochtend rond 04.00 uur vanuit Den Haag naar het Mediapark gegaan. “Ze wilden de pers spreken”, aldus de gemeentewoordvoerder. “Om 08.30 uur spreken ze met SBS6. Daarna vertrekken ze weer.”

De exploitanten voeren actie omdat ze bijna nergens open mogen.

“Premier Rutte heeft gezegd dat we open mogen, maar van de veiligheidsregio’s mogen we dat niet. Rutte heeft niet overlegd met Bruls, het hoofd van de veiligheidsregio’s. 99 procent van de kermissen staat gewoon dicht. Alleen Moergestel en Zevenaar draaien nu, maar verder mag het nergens. De meeste kermissen werken al sinds oktober niet. Toen was het seizoen voorbij en toen we in maart weer mochten beginnen, kwam de corona. Er moet een noodfonds komen, maar dat is er ook nog steeds niet. We hebben laatst actiegevoerd op het Malieveld, maar daar zijn we niks mee opgeschoten”, zeggen twee woordvoerders van de actie tegen het NOS Radio 1 Journaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*