Kees Jansma viert 75ste verjaardag op De Perstribune van MAX 

Sportpresentator Kees Jansma viert komende zondag 26 juni zijn 75ste verjaardag in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX op NPO Radio 1. Jansma is te gast in het eerste uur en oud-tennisser John van Lottum is de tweede gast. Luister tussen 12.00 en 14.00 uur naar NPO Radio 1. 


Margreet Reijntjes | © Janita Sassen/MAX

Kees Jansma is een van de grote namen uit de naoorlogse sportjournalistiek. Hij was verslaggever en presentator voor de sportprogramma’s van de KRO, werkte lang voor Studio Sport en Voetbal International. Van 2004 tot 2014 was Jansma perschef van het Nederlands elftal. In de jaren erna was hij onder meer talkshowhost in het programma De Tafel van Kees. Op zijn 75ste verjaardag (26 juni) kijkt Jansma in De Perstribune terug op zijn loopbaan.

John van Lottum, de sportgast in het tweede uur van De Perstribune, is voormalig proftennisser. Hij schopte het tot de 62ste plaats op de wereldranglijst. Zijn meest opvallende resultaat haalde hij in 1998, toen bereikte hij de vierde ronde van Wimbledon. Momenteel is Van Lottum actief in de zakenwereld. Zo organiseert hij grote evenementen rond de Formule 1 en is hij betrokken bij de realisatie van padelcentra in Nederland. Padel is bezig aan een ongekende opmars als sport: het is een combinatie tussen squash en tennis.

In De Perstribune signaleert mediadeskundige Ron Vergouwen verder opvallende mediatrends uit heden en verleden. De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
Presentatie: Margreet Reijntjes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*