Tineke de Nooij maakt radio-comeback op Vintage Veronica

Tineke de Nooij krijgt binnenkort zendtijd op het digitale themakanaal Vintage Veronica van Radio Veronica. Dat zegde zenderbaas Rob Stenders zaterdag toe nadat ze in een uitzending kenbaar maakte dat ze spijt had dat ze was gestopt. 

In september 2020 was De Nooij 60 jaar te horen op de radio.Op 24 december 2020 zond Omroep MAX op NPO 1 een thema-uitzending over haar 60-jarig media-jubileum uit. Tineke de Nooij  werd eind april 2021 verrast met de Media Oeuvre Award 2021. Ze kreeg de prijs op haar tachtigste verjaardag tijdens haar Radio 5-programma TinekeShow uit handen van Ad Bouman. De Nooij kondigde op 30 oktober 2021 aan te stoppen met haar radioprogramma op NPO Radio 5.

Rob Stenders, ook aanwezig in de studio, laat zich dit natuurlijk geen twee keer zeggen. “We hebben een paar leuke uren! Ja, hoor. Dit moet wel te regelen zijn, Tineke”, aldus de dj en zendermanager van Radio Veronica. “We geven je je hobby terug.”

Tineke wordt duidelijk overvallen door het spontane voorstel van Rob: “Meen je dat”, vraagt ze hem verrast. “Jazeker, het is opgenomen dus het is waar.”

Hoe, waar en wanneer is nog de vraag, maar zeker is dat Tineke de Nooij binnenkort dus weer bij ons te horen zal zijn. Hoewel ze dat zelf nog niet helemaal kan geloven. “Ik ben helemaal verbijsterd. Wat leuk. Goed zo. Ik wil jullie bedanken. Wauw. Ik kom hier dus terug?”

16 Comments

 1. Vintage Veronica is stiekem leuker dan de hoofdzender moet ik zeggen. Als ze daar een programmering met oude en nieuwe programma’s, wat ook de bedoeling is,wordt het alleen maar beter.

  • En als Rob Stenders ooit “weg gaat” bij het huidige Veronica dan is het weer afgelopen met “Vintage”.

   En ja hoor, weer negatief! Terwijl het een leuk initiatief is van Rob Stenders.

   Wie weet kunnen ze onze stream doorgeven met de oude programma’s, da’s pas leuk.

   En ja hoor, ook hier weet Juul het weer beter. Da’s pas leuk mensen! Omdat Juul het leuk vindt is het leuk. Al het andere waar u naar kijkt en luistert is niet leuk. Dat iedereen dat wel willen ben weet. U kunt stoppen met leven als u niet doet en denkt als Juul Geleick.

   • En als Juul het niet beter weet, weet Michel het wel beter. Want Michel weet het al-tijd beter. Al beginnend vanaf zijn programmaschema’s en zijn ‘vriendschap’ met Roek -wat doet hij tegenwoordig nog precies- Lips. Erg hè, als mensen precies doen wat anderen aan jou storend vinden, Michel.

  • Ik ben Veronica weer gaan luisteren sinds Stenders, een erg lekkere zender vind ik. Je voelt gewoon dat er ziel in zit, het ademt en klopt wat het eerst niet deed. Wat deed Genee daar bijvoorbeeld, paste met zijn hoempa pa voorliefde niet echt bij Veronica.

   Zou Johan Derksen ook een show krijgen bij Veronica – past wel bij We Love Music toch – en heeft een grote groep trouwe fans. Hij is zijn radioshows kwijt dus zou theoretisch moeten kunnen, en is al aan boord bij Talpa.

 2. Mijn DAB+ autoradio verdient het beste!  staat deze op het themakanaal Veronica Vintage: helaas opvallend veel muzikale overlaps met het hoofdkanaal: Veronica dus een te laag onderscheidend karakter! Mis op dit moment de creatieve boost van wat Veronica ooit was: namelijk trendsettend met wij zetten de toon! Het is nu een doorsnee jukebox met een playlist uit 3 decennia popmuziek, met wat remakes van historische jingles. Muziek is tegenwoordig als water uit de kraan dus is content, outdoor marketing, partnerships en sociale media zo belangrijk wil je opvallen in de te bereiken doelgroep! Voor Tineke zal de cirkel rond zijn, beginnen en eindigen op Veronica! Maar eerst nog zien, of wij weer wekelijks buffalo Springfield- expecting to fly krijgen te horen op Vintage Veronica?

  • Het nummer draait al wel mee. Al voorbij horen komen. Ze draaien alle Veronica usual supects uit alle decennia van Veronica, dus het schip, de landperiode met de uitzendingen op Hilversum 2 en 3. Aangevuld met veel verrassende radioliedjes. Qua vormgeving ben ik het met je eens. Daar mag nog wel wat aan veranderen, de jingles die er zijn komen een beetje te veel voorbij. Je kan nog veel meer oudere jingles verknippen. Dat Hitradio Veronica pakket b.v. zou je zo weer voorbij kunnen laten komen alles in het kader van de nostalgie wat dit station uitstraalt.

 3. Radio 2 heette voor december 1985 Hilversum 1. Dus de Veronica-woensdagochtend was dan ook op deze zender te horen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*