Kamervragen over de werkwijze NPO-fonds

De ChristenUnie, VVD en het CDA stellen schriftelijk Kamervragen aan Minister Slob over de werkwijze van het NPO-fonds. Deze week stond het fonds negatief in het nieuws over mogelijke ontransparante besluitvorming.

Van der Graaf (ChristenUnie), Aartsen (VVD) en Van der Molen (CDA) stellen vragen aan de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media over de werkwijze van het NPO-fonds.

Zij vragen of Minister Slob de mening deelt dat de werkwijze van het NPO-fonds niet transparant is en het risico met zich mee brengt dat de procedure ruimte laat voor willekeur en belangenverstrengeling.

Ook willen zij weten op basis van welke criteria een aanvraag bij het NPO-fonds inhoudelijk wordt beoordeeld.

Lees hier het document met alle ingediende vragen.

4 Comments

  1. Door het NPO-fonds is onze Radio-dramaserie MULTATULI, De Eerste Klokkenluider (Avrotros) na aanvankelijk enthousiasme tweemaal afgewezen basis van leugenachtige en volstrekt tegenstrijdige argumenten. Herhaaldelijk hebben wij het Fonds en de Raad van Bestuur NPO gevraagd om een gesprek en de namen van de commissieleden. Dat werd steeds geweigerd. Veel geld ook is op deze wijze weggegooid. Ger Beukenkamp, scenarioschrijver, Mette Bouhuijs regisseur,Palentino-producties.

  2. Het NPOfonds hanteert tevens het beleid dat rechten van schrijvers al in het stadium van de ontwikkeling van een project door de producent moeten worden betaald. Dat geld komt van het NPOfonds. Als hetzelfde project vervolgens niet kan worden gerealiseerd is dat geld weg. Met de scripts gebeurd nooit meer iets. Normmal betaald een producent de optie op de rechten en dat is een veel lager bedrag! Zoiets heet geld over de balk gooien. Op vragen hierover is mij geantwoord dat het onbespreekbaar is.

  3. Bij ons werd de serie over Anton Dreesmann ook eerst enthousiast ontvangen, maar daarna werd het stil. We kregen later te horen dat er een stop was op “historische dramaseries”. Die serie over Fokker zou de laatste zijn die ze zouden financieren.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Artikel | Trends & Ontwikkelingen 8 maart 2019 - Mestmag.nl
  2. Minister Slob maakt zich geen zorgen om transparantie en belangenverstrengeling bij NPO Fonds - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*