Plannen voor V&D tv-serie in de ijskast

Ruim een jaar geleden werden de plannen voor een televisieserie over Anton Dreesmann, de man achter Vroom & Dreesmann, oftewel V&D aangekondigd. Ondanks het enthousiasme bij BNNVARA en NPO staan de plannen momenteel op ‘on-hold’. De NPO wil komende tijd niet meer in nieuwe tv-series op gebied van ‘historisch drama’ investeren.

Producent Pupkin Film, bekend van onder meer de series Bellicher, Smeris, Feuten en Van God Los, zou het boek van Philippe Hondelink en Richard Otto met de titel ‘Vroom & Dreesmann: Opkomst en Ondergang van het Warenhuis; gaan verfilmen. Het script richtte zich vooral op het persoon Anton Dreesmann.

Dreesmann (1923-2000), bij het personeel bekend als “Heer Anton”, bouwde in de jaren tachtig moederbedrijf Vendex uit tot een multinational met een omzet van 16 miljard gulden. Naast het warenhuis bezat het concern ook meer dan 100 winkelketens, waaronder Barnes & Noble, Vedior, Vendorama, Edah, Konmar, Hunkemöller, Kijkshop en deels De Bijenkorf.

Al sinds de jaren tachtig werd de neergang van V&D ingezet. Dreesmann kreeg een hersenbloeding en een conflict met zijn beoogde opvolger Arie van der Zwan. Het werd een koningsdrama, waarbij zowel Dreesmann en Van der Zwan het veld moesten ruimen.

Het historische drama over vliegtuigbouwer Fokker krijgt wel doorgang. AVROTROS en producent Topkapi TV werken momenteel aan het script ‘Vliegende Hollanders’. Dit is een tv-serie over luchtvaartpioniers Anthony Fokker en Albert Plesman. De opnames gaan op z’n vroegst eind 2018 van start. Schrijverscollectief Winchester McFly is verantwoordelijk voor het scenario.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*